Kategoriler

Meydan

Emniyet baştan aşağı yenilendi

Operasyonun ardından Emniyet'te büyük yenilenme yaşandı. Daire başkanlarından şube müdürlerine görev değişimi yapıldı.

İstanbul   merkezli   yolsuzluk   soruşturmasının ardından Emniyet'te yapılan görevden almalar ve atamalar  deprem   etkisi  yarattı. İçişleri Bakanlığı Emniyet  Genel Müdürlüğü'nde (EGM) görevli 14 daire  başkanını değiştirdi. Hrant Dink soruşturmasıyla  gündeme gelen Teftiş  Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek görevden alındı, yerine  polis başmüfettişi Necmettin Emre atandı.

Daire  Başkanlıklarındaki değişiklikler şöyle: "Özel Güvenlik Dairesi'nde Yusuf Karababa'nın  yerine Musa Tiyek, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nde Mehmet Yeşilkaya'nın  yerine  Hacı Yusuf Karababa, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi'nde Ömer Tekeli'nin  yerine  Seyithan Bulu, Terörle Mücadele Dairesi'nde Cihangir Çelik'in  yerine Ünal Acar, Asayiş Dairesi'nde Mehmet Tüzel'in  yerine  Battal Gazi Örümcek, Güvenlik Dairesi'nde Bekir Akarsu'nun  yerine  Arif Çankal, Kriminal Dairesi'nde Oğuz Karakuş'un yerine  Kemal Pelit, Bilgi Teknolojileri Dairesi'nde Erkan Güler'in  yerine  Ahmet Karacabey,  Dış  İlişkiler Dairesi'nde Fatih İnalkaç'ın yerine Ahmet Kemal Yüzgüleç, Haberleşme Dairesi'nde Sedat Sevim'in yerine Murat Kocak, Koruma Dairesi'nde Yesari Vural'ın yerine İbrahim Kulular, İdari ve Mali İşler Dairesi'nde Ayhan Falakalı'nın yerine Hasan Adak, Arşiv ve Dökümantasyon Dairesi'nde Kılınç'ın yerine İdris Karabörk." Yeni Terörle Mücadele Daire Başkanı Ünal Acar oldu. Arif Çankal Güvenlik Dairesi, Kemal Pelit Kriminal Dairesi, Ahmet Karacabey Bilgi Teknolojileri Dairesi, Ahmet Kemal Yüzgüleç  Dış  İlişkiler Dairesi, Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosunda Başmüfettiş olarak görevli 1.Sınıf Emniyet Müdürü Murat Kocak Haberleşme Dairesi, İbrahim Kulular Koruma Dairesi, Hasan Adak İdari ve Mali İşler Dairesi, İdris Karabörk ise Arşiv ve Dökümantasyon Dairesi başkanlıklarına atandı. Görevden alınanlar merkeze çekildi. 

KİLİT BİRİMDE 7 TAYİN 
Emniyet Teşkilatı'nın en "kilit" birimlerinden olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi'nde 7 Şube Müdürü de görevden alınarak Polis Akademisi'ne "öğretmen emniyet müdürü" olarak tayin edildi. KOM Başkanlığı'na Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Sezgin Yıldızhan getirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Dr. Fazlı Gökçegöz, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü Fuat Mercan, Teknik-Takip Şube Müdürü Adnan Fikirli, Planlama-Destek Şube Müdürü Yücel Karahasanoğlu, Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Bülent Türk ile İnsan Kaynakları Şube Müdürü Ömer Güneş görevden alındı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ise TEM'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcalı, Mali, Kaçakçılık ve Narkotik'ten sorumlu Müdür Yardımcısı İsmail Öztürk ile Organize ve Siber Suçlardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Pala görevden alındı. Bu arada MASAK Başkan Yardımcısı Faruk Elieyioğlu'nun da görevden alındığı öğrenildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı, '2013 Temmuz ayından bu yana bazı İl Emniyet Müdürlerinin değiştirilmelerini öngören kararnamelerin Köşk'ten döndüğü' haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı. (SABAH)
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Altın Kiraz’da İSG ve Ciğerci İbo Rahat Kazandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
MHP Kocaeli İl Başkanı Batı: "Yeni Yüzyılda Milli Birlik Ve Kardeşlik Ruhuyla Geleceğe Yürüyoruz"
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Talus: Durmak Yok, Yola Devam
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gücüne Güç Katıyor
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Gölcük'te Uçurtmalar Gazze’nin Çocukları İçin Uçacak
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
"Sigarayı Bırak Hayatı Bırakma"
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Dağcıları Dedegöl Zirvesine Tırmandı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Sanat Akademisi’nde Bir Yılın Emeği Notalara Dönüştü, Alkışlar Hiç Dinmedi
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kafkas Rüzgarı Kocaeli'de Esecek
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Taş Kırma Tesisi Genç Mühendisleri Ağırladı