Kategoriler

Meydan

Bilgievlerinden eğitim atağı

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim yuvaları bilgievleri, eğitimler eğitimlerine başladı

  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği sağlayan sosyal sorumluluk projesi Bilgievlerinde, eğiticiler de eğitim almaya başladı. BEKOM (Bilgievleri Koordinasyon Merkezi)’a bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nce başlatılan proje kapsamında, 12 noktada hizmet veren tüm bilgievlerinin eğitmenlerine, ‘Duygusal ve Davranışsal Bozuklukların Neler Olduğu Sorunlara Yaklaşım Tarzı ve Çözüm Yolları’  konulu seminer verilecek.

 

 

ÇOCUKLARDA PSİKOLOJİK TUTUMLAR

Kardeş kıskançlığı, ödev yapmama, içe kapanıklılık, özgüven eksikliği, yalan söyleme, inatçılık, saldırganlık, aşırı zeki çocukların eğitimi, okuma-yazma problemi, anksiyete ve konuşma bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi konu başlıklarını içeren eğitimlerin sonunda, öğretmenlerin karşılaştıkları sorunlarla ilgili örneklem çalışmaları da yapılıyor.  Şimdiye kadar Kazım Karabekir, Sezai Karakoç ve Mimar Sinan bilgievlerinde eğitimler gerçekleştirildi. 12 bilgievinin hepsi tamamlanıncaya kadar program devam edecek.

 

ÜCRETSİZ AİLE DANIŞMANLIĞI

Bilgievi eğitmenlerinin aldığı eğitimlere paralel olarak, bire bir veli görüşmelerine de başlandı. Uzmanların her bilgievine haftada bir gün ayırarak gerçekleştirecekleri görüşmeler ile çocuklarının tutum ve davranışları ile ilgili profesyonel desteğe ihtiyaç duyan aileler bu özel hizmetten de ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bu hizmetin verileceğini duyan veliler, ‘Zaman zaman çocuklarımızla ilgili baş edemediğimiz, çözüm üretemediğimiz konular yaşadığımızda ebeveynler olarak çaresiz kalıyorduk. Şimdi ise böyle bir durum ile karşılaştığımızda, randevu alarak Bilgievimizdeki uzmanlara başvuyor, onların görüş ve önerilerine göre hareket ediyoruz. Böylesine önemli bir konuda bize bu hizmeti ücretsiz olarak sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.’ dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
65 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu