16 ÜLKEDEN 756 SPORCU
16 ülkeden 756 sporcunun mücadele ettiği 27. Uluslararası Boğaziçi Açık Turnuvasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu karatecilerden ard arda dereceler geldi. Büyükler kategorisinde yarışan Dünya ve Avrupa şampiyonu karateci Tuba Yenen Yakan 55 kiloda ferdi ve takım olmak üzere iki şampiyonluk kazandı. Milli sporcunun yanı sıra Gençler kategorisinde 54 kiloda dövüşen Kağıtspor’lu bir diğer karateci Beyza Güney’de altın madalya kazandı.
FİLLANDIYA PROVASI NİTELİĞİNDE
Kağıtspor’un alt yapısından yetişen ve yıldızı her geçen gün parlayan Merve Tekin ise Ümitler kategorisinde 47 kiloda yarıştığı şampiyonada üçüncü oldu.
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk sporcuların sergiledikleri performanstan memnun kaldıklarını belirterek Finlandiya’da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli takım açısından iyi bir turnuva olduğunu aktardı.