Kategoriler

Meydan

23 Nisan için gelen ilk kafile Kosova oldu

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nı renklendirecek ilk ülke olan Kosovalı çocuklar, Kocaeli’ye geldi

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 41 ülkeden 1000’in üzerinde çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için Kocaeli’ye ilk olarak Kosova grubu geldi. 34 kişilik grup Sabiha Gökçen Havaalanı’na 18 Nisan Cuma günü saat 14.10’da iniş yaptı. Havaalanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Kosovalı çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın önüne gelen Kosovalı çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Nuh Çimento ve Hızır Reis ilkokullarına geçerek, evlerinde misafir olacakları ailelerle tanıştı. 

DOSTLUKLAR KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 23-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kocaeli’ye gelen 41 ülkeden çocuklar, fuar süresince ailelerin evlerinde misafir olacak. Çocuklar birkaç gün süren bu misafirlik süresince belki de ömür boyu süren bir dostluğun oluşması gerçekleşecek. Türkiye’nin “ilk ve tek” Çocuk Fuarı olma özelliğini taşıyan ‘Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda ise gösterilerini sergileyecek konuk ülke çocukları, doyasıya eğlenme fırsatı bulacak. Dünya çocukları yanlarında fuar kapsamında oluşturulacak oyuncak müzesi için ülkelerine özgü oyuncaklarını da getirecek.

ÜLKELER GELMEYE DEVAM EDECEK

Öte yandan 19 Nisan Cumartesi günü Malezya ve Kazakistan, 20 Nisan Pazar günü ise Endonezya, Azerbaycan, Kırgızistan, İsviçre, Rusya, Polonya, Dağıstan, Estonya, Tataristanlı çocuklar Kocaeli’ye gelecek. Sonraki günlerde de diğer ülke grupları gelmeye devam edecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İşçi Bayramı'nda Çalışırken Demirlerin Altında Kaldılar: 3 Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yolcu Otobüsünün Bagajında 50 Koli Makaron Ele Geçirildi
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Günbatı Hizmetleri Yakından Takip Ediyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yenidoğan Derince Caddesi’ne Yeni Çehre
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
Körfezli Burak, Bursa’dan Saide İle Evleniyor
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Talus, Bu Kez Söğüt’ü Kutladı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi