Kategoriler

Meydan

Bitkisel Atık Yağ toplama çalışmaları devam ediyor

Bitkisel Atık Yağ toplama çalışmaları devam ediyor

 Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Temizlik İşleri Müdürü Serkan Aksöz’ün koordinatörlüğünde görevli personel ve mobil araçlarla İlçe genelinde sürdürülen Bitkisel Atık Yağ toplama konusundaki çalışmalar başarıyla devam ediyor. Bu önemli projeye İlçedeki genelinde Esnaflar ,Kurum ve kuruluşlardan,Ev ve Sitelerden  destek ve katkılar sağlanılmaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi ve Serkan Aksöz , bu önemli projeye İlçedeki genelinde Esnaflar ,Kurum ve kuruluşlardan,Ev ve Sitelerden  destek ve katkı  sağlanıldığını belirterek gösterilen bu duyarlılıktan dolayı herkese teşekkür edip devam eden bu proje hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Aksöz yaptığı açıklamada, Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 Lt kızartmalık atık yağın  1 Milyon Litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getirdiğini belirtti.Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği  için ekonomimize negatif etki olarak yansımaktadır.

Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya olan oksijen geçişini engellemesi  neticesinde  su altındaki canlı yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Serkan Aksöz  farkında olmadan çevreye ne kadar büyük bir zarar verildiğini aktardı.

Çevre sağlığı açısından büyük tehlike yaratan bu yağların, birden fazla tekrar kızartma işlemine tabi tutulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu