Kategoriler

Meydan

Kocaeli ihracat rekoru kırdı

Kocaeli Gümrüklerine göre Temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artarak 1,8 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı.

 İthalat ise yüzde 10,6 azalarak 4,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk yedi ayında ihracat yüzde 4,3 artarken, ithalat yüzde 5,3 geriledi.

1,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Türkiye genelinin aksine Kocaeli ihracatındaki canlanmayı umut verici olarak değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Bayramdan dolayı Temmuz ayının kısalığına rağmen, bölgemizde 1,8 milyar dolar ihracat bugüne kadar ulaşılmış en yüksek ihracattır. İhracattaki bu artış Ağustos ayı imalat duruşu öncesi otomotiv sektöründen kaynaklanıyor. Bölgemizin ülkemiz ihracatına katkısı giderek artıyor” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu bugün Haziran ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında takvim etkisinden arındırılmış endeks 121,8 olarak gerçekleşti. Sanayi üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 ve bir önceki yıla göre yüzde 1,4 arttı.

YÜZDE 4’Ü YAKALAMAKTA ZORLANABİLİRİZ

KSO Başkanı Zeytinoğlu, yaptığı değerlendirmede “Haziran ayı ihracatta ülke genelinde yavaşladığımız bir aydı. Bu, çevremizdeki ülkelerde yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Özellikle Rusya-Ukrayna krizi ve yaptırımları Almanya üretim rakamlarını olumsuz etkiliyor. Almanya’nın yavaşlaması demek, Avrupa’nın yavaşlaması demek. En büyük ihracat partnerimiz olan Avrupa’daki durgunluk büyümemizi doğrudan etkileyecektir. Bu durumda yıllık büyüme hedefimiz olan yüzde 4’ü yakalamakta zorlanabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
63 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu 
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, Mazlum Coğrafyaların da Baharı Olsun”
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Türk Ocağı 3 Mayıs Türkçüler Günü Mesajı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir İtfaiyesinden Site Sakinlerine Eğitim
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mavi Kapaklar Umut Oluyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe, Görüşmelerini Sürdürüyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kadınlar Korosu Baharı Şarkılarla Karşıladı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KOHAYDER: "VALİ YAVUZ’UN AÇIKLADIĞI MADDELERDEN BİRİ CIMBIZLA ALINARAK İNFİAL OLUŞTURULDU"
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN; "TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ"