Kategoriler

Meydan

Romanlara demokrasi eğitimi verilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Federasyonu, ortak proje kapsamında Roman ailelere yönelik eğitim çalışmaları yapacak

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Roman Federasyonu, ortak proje kapsamında Roman ailelere yönelik eğitim çalışmaları yapacak.

 

Romanlara demokrasi eğitimi verilecek

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü ve Roman Federasyonu tarafından hazırlanan ''Kocaeli'nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu'' projesi kapsamında Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu'nda ailelere, idarecilere ve çocuklara 'demokrasi, insan hakları ve birlikte yaşama kültürü' üzerine eğitim verilecek. Bu kapsamda Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Sivil Toplum Merkezi(STM)'nde eğitim programıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar'ın projeyle ilgili açıklamalar yaptığı toplantıda, 2013 yılından bu yana proje kapsamında yapılan faaliyetler anlatıldı.

 

EĞİTİMLER DERELİ ORTAOKULU'NDA

Ülkemizdeki en büyük AB hibesini alan proje özelliği taşıyan çalışma, 2013 yılından bu yana sürdürülüyor. Proje kapsamında Roman Orkestrası, tiyatro oyunu ve akademik bir kitap yayını yapıldı. Türkiye genelinde 300 başvuru içerisinden seçilen 20 proje arasında yer alan 'Kocaeli'nde Roman Çocuklarının Eğitim Hayatına Entegrasyonu' projesinin ortakları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu ve Macaristan Roman Hakları Merkezi.

 

AMAÇ DEMOKRATİK BİR OKUL KÜLTÜRÜ OLUŞTURMAK

Eylül ayında başlayacak eğitimler, aralık ayına kadar devam edecek.  Mehmet Sinan Dereli Ortaokulu'nda ailelere, idarecilere ve çocuklara verilecek eğitimlerde hukukçular, yaşam koçları, akademisyenler, Roman ve Roman olmayan katılımcılara bir dizi eğitim verilecek. Demokratik bir okul kültürünün oluşturulmasını amaçlayan projenin sonunda uluslar arası bir de çalıştay organize edilecek.​

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İşçi Bayramı'nda Çalışırken Demirlerin Altında Kaldılar: 3 Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yolcu Otobüsünün Bagajında 50 Koli Makaron Ele Geçirildi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Günbatı Hizmetleri Yakından Takip Ediyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yenidoğan Derince Caddesi’ne Yeni Çehre
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Körfezli Burak, Bursa’dan Saide İle Evleniyor
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Talus, Bu Kez Söğüt’ü Kutladı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi