Kategoriler

Meydan

Gölcük Belediyesi D.dere Çınarlık Meydanında Dünya Kültürünü ağırladı

Gölcük Belediyesi D.dere Çınarlık Meydanında Dünya Kültürünü ağırladı

  

Gölcük Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı yapılması gelenekselleştirildi. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda etkinlik Değirmendere Çınarlık Meydanı'nda yapıldı. Festivale, Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri ile sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.

190 Türk ve 10 farklı ülkeden 30 yabancı kırkyama ustasının katıldığı 5. Uluslararası Nakışlı Kırkyama festivali, Dünya Kültürünü Değirmendere’yi yine bu yılda şenlik alanında buluşturdu.

Festivalde bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Belediye Başkanımız  Mehmet Ellibeş izinli olduğu için etkinliğe katılmadı. Ancak selamlarını iletti. Sanata ve sanatçıya önem veren Gölcük Belediyemiz her yıl bu etkinlikleri düzenlemekte. Umuyoruz bu etkinlikler her geçen yıl artarak devam edecektir. Bu yönde Gölcük Belediyesi olarak Destek ve katkı koymaya devam edeceğiz. Etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Abiş'in ardından etkinliğe katılan kırkyama ustaları Gazi Üni.Türk Halk Bilimi Öğretim görevlisi Dr. Tuğba Saltık ve Makedonya Derta Derneği Başkanı Suzan Musli birer konuşma yaparak bu güzel ve bir o kadarda anlamlı buldukları Festivalin tertip edilmesinden dolayı başta Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından, Gölcük Belediye Başkan Vekili Berna Abiş, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katıldığı dev şenlik kapsamında, hazırlanan sergi gezildi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER