Kategoriler

Meydan

Polis yakınları destek eyleminde

Polis yakınları destek eyleminde

 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 2 polis ve daha önce görev yapıp başka illere atanan 9 polisin gözaltına alınması sonrasında gelişmeleri protesto etmek ve gözaltındaki memurlara destek vermek isteyen yakınları Kaşkaldere’de Kocaeli Emniyet Müdürlüğü önünde toplandılar.

Akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde toplanmaya başlayan kalabalık, haberlerin duyulması ve başka illerdeki yakınların da katılımı ile birikmeye başladı. 40 kişi ile başlayan kalabalık, ilerleyen saatlerde 200 kişiyi geçti. Polis aileleri ve yakınları ile vatandaşlar her saat daha da kalabalıklaşırken, Emniyet Müdürlüğü önünde  biriken kalabalığa, bisküvi, çikolata ve elma ile pide ve ayran getirilip dağıtıldı. Aileler bu şekilde destekleşerek beklerken, Emniyet Müdürlüğü’nde de  normal günlük işler devam etti.

Gözaltı haberlerinin duyulmasının ardından, Emniyet Müdürlüğü önüne gelen aileler üzerlerinde, ‘’Hukuk devletin namusudur’’, ‘’Güçlüyüz, çünkü haklıyız’’, ‘’Hukuku katledenler tarih sizi unutmayacak’’,’’Allah adili mutlaktır, zalimleri asla sevmez’’,’’Sıfırlamaya doymayanlar hukukuda sıfırladılar’’ yazılı pankartlar ve Türk Bayrakları ile toplandılar. Aileler yanlarında çocuklarını da getirerek, polislere destek verdiler.

Alınan bilgilere göre, dün sabah itibari ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan iki polis memuru ile, daha önce ilimizde de görev yaptıktan sonra başka illere atanan 9 polis hakkında ev arama kararı verildi. Sabah erken saatlerde polislerin evlerine giden meslekdaşları, bilgisayarlarına ve elektronik dökümanlarına el koyarak, arama yaptılar. Daha sonra da 9 polis memuru gözaltına alınmaya başladı. Görev yaptıkları illerden getirilen polis memurları Kşkaldere Emniyet Müdürlüğü’nde toplanıp, ifadeleri alındıktan sonra nezarette bekletilerek, sabah saat 09.00’dan itibaren sorgulamaları için Kocaeli Adliyesine savcılığa çıkartılacaklar. Polislerin, kendilelerine verilen dinleme emirleirnde usule uygun hareket etmemek suçlamasında bulunulduğu  öğrenildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu