Kategoriler

Meydan

Taşımacılıkta yeni dönem başlıyor

Karsan’ın yeni halk otobüsü Körfez’de deneme turuna başladı.

 Körfez 10 Nolu Toplu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından deneme amacıyla alınan Karsan tarafından üretilen 8 metrelik ‘’Atak’’ adlı halk otobüsü Körfez-İzmit arasında deneme seferlerine başladı.

Alınan bilgiye göre, sınıfının en iyilerinden ve az yakıt kullanan araç tipi olarak belirtilen 8 metrelik halk otobüsü, deneme amaçlı olarak ilk kez Körfez hattına verildi. 10 Nolu Toplu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından alınan otobüs, test aşamasında beğenildiği taktirde 40 adet daha alınacak. Kooperatif Başkanı Bünyamin Koç, hatta görev yapan 112 araç olduğunu söyleyerek, ‘’Bunların bir bölümü yenilendi ve tamamına yakını engelli vatandaşların faydalanabileceği şekilde dizayn edildi. Bu araçlar beğenilirse kısa zamanda kullanılan otobüslerle takas yoluyla değiştirilecek ve yenilenecek’’ dedi.

25 +1 kapasiteli Atak otobüsleri, Körfez’den sonra Kocaeli’nde ki diğer hatlara da dağılacak ve yaklaşık 200 otobüs verilecek. Değeri 206 bin liradan başlayan otobüsler, engellilerin çok rahat kullanabileceği şekilde düzenlendi ve tabanı yere çok yakın olduğu için sarsıntı yapmıyor, çok az yakıt yakıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çocuk ve Yetişkin Sağlığına Gölcük Belediyesi’nden Önemli Katkı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Marketler Mercek Altında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İstiklal Şairi Akif’e Tiyatro Sahnesinde Vefa
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, 3.600 Trabzon Hurması Fidanı Dağıtıyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Belediyesi Mesire Alanı Kışın da Ziyaretçilerin Gözdesi
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in Spora Yatırım Hamlesi Hız Kesmiyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli, Devletin Zirvesinde
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Körfez Futbolda Fırtına Gibi Esiyor
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Aşk Meydanı’nda Aşkın Musikisi ve Sema Buluştu
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Habibullah Tahtalı Yeniden Gençlik Kolları Başkanı