Kategoriler

Meydan

Baran Tüpraş’ı Ziyaret Etti

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tüpraş’ın kuruluşunun 31. yıldönümü nedeniyle kutlama ziyaretinde bulundu.

 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tüpraş’ın kuruluşunun 31. yıldönümü nedeniyle kutlama ziyaretinde bulundu.

Bölgenin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Tüpraş rafinelerinin aynı çatı altında toplanmasıyla rafinericilik alanında dev bir konuma gelen Tüpraş’ın kuruluşunun 31'inci yıldönümü olması nedeniyle Körfez Belediye Başkanı, Tüpraş Rafineri Müdürü Mustafa Mesut İlter’i ziyaret ederek başarıların devamını diledi.

Körfez Belediye Başkanı Baran, yıllar geçtikçe ülke ekonomisinin yanı sıra Körfez’e değer kazandıran Tüpraş yatırımlarına devam etmesi nedeniyle bu ilçenin Belediye Başkanı olarak ayrıca tebriklerini iletti.

Dünya’nın 1 Numarası Olacak

Kuruluş yıldönümü nedeniyle önemli açıklamalar yapan Rafineri Müdürü İlter, Rafinericilik tarihinde tek kalemde en büyük yatırımını gerçekleştirdiğini ve fuel oil dönüşüm projesine sayılı günler kaldığını belirtirken, ”Dünya genelinde en büyük yatırımı yapan Tüpraş, ayrıca yatırım miktarı 2.7 milyar doları da aşarak 3 milyar dolar olacak. Bu proje devreye girdiğinde ise Tüpraş'ın tüm rafinerileri yüzde 100 kapasiteye ulaşacak,  İzmit Rafinerisi de Dünya’da ilk saralardaki yerini almış olacak.” Dedi.

Denemeler Başladı

Belediye Başkanı Baran ve Rafineri Müdürü İlter, Türkiye'nin öncü, dünyanın 28'inci büyük rafineri şirketi olan Tüpraş’ın Genel Müdürlüğünde gerçekleşen görüşmede Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin bölge ve ülke ekonomisinde yaratacağı katma değere ilişkin bilgi alışverişinde bulunulurken Türkiye’nin ithal ettiği dizel ihtiyacının önemli kısmı yerli üretimle karşılanabileceğini dile getirdi.

Başkan Baran, “Tüpraş’ın Bu Büyük Projesi Ülkemize, Bölgemize Hayırlı Olsun”

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sanayi kuruşlarından olan Tüpraş Rafinelerinin 31. Yıl dönümü yürekten kutluyorum” dedi. Başkan Baran ayrıca, ”Tüpraş Rafineleri Müdürü Sn. Mustafa Mesut İlter’e bu nazik davetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Kendilerine 31. Yıl dönümlerini tebrik etmek için geldik. Dünya’nın en büyük projelerinden birini Körfez’de hayata geçiren Tüpraş, Körfez’e artı değer kazandıracak. Ülkemize ve bölgemize bir değer kazandıran Tüpraş’ın 3 milyar dolarlık gibi büyük bir projesi olan fuel oil dönüşüm projesini ülkemize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mustafa Mesut İlter, “Bölgeye Yatırımlarımız Devam Edecek”

Tüpraş Rafineleri Müdürü Mustafa Mesut İlter ise, “Öncelikle yapmış olduğunuz bu nazik ziyaretinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte çalışmak ve toplum adına yararlı işler yapmak bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Tüpraş 60 yıllardan bu yana bu bölgede faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bu başarılı çalışmalarımız devam edecek. Bölgemize ekonomik ve insan gücü katkısı da devam ediyor. Her zaman bölgemizdeki insanlarımızla birlikte çalışmak önceliğimiz oluyor” dedi. Mustafa Mesut İlter Başkan Baran’ın göstermiş oldukları nezaketten ötürü kendilerini teşekkür etti.

Belediye Başkanı Baran ziyaret sonrasında Körfez’in simgesi olan Kiraz motifli plaketini Rafineri Müdürü İlter’e takdim etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Körfez Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Sürüyor
GÜNDEM
KOÜ Hereke Asım Kocabıyık Myo’da Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
GÜNDEM
Mahallelerde Geleneksel Çocuk Şenlikleri Yüzleri Güldürmeye Devam Ediyor
GÜNDEM
Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları Rüzgârı Esti
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Yapıya Geçit Yok
GÜNDEM
Vali Aktaş, Gebze'de Yatırımları Yerinde İnceledi
GÜNDEM
Kocaeli’de Hafta Sonu Enduro Fırtınası Esecek
GÜNDEM
 Karpuz Tadım Etkinliğine VatandaşlardanYoğun İlgi
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş, GAMER Heyetini Kabul Etti
GÜNDEM
İzmit Tren Garı’ndaki Asansör Hizmete Alındı