Kategoriler

Meydan

Körfez’de Denetim Komisyonu Oluşturuldu

Körfez Belediyesi, ilçesi sınırları içerisinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının yemekhaneleri komisyon üyeleri tarafından denetleyerek öğrencilerin sağlığını en ön planda tutarak denetimlerini gerçekleştiriyor.

 Körfez Belediyesi, ilçesi sınırları içerisinde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının yemekhaneleri komisyon üyeleri tarafından denetleyerek öğrencilerin sağlığını en ön planda tutarak denetimlerini gerçekleştiriyor.

Denetimler Aralıksız Devam Edecek

Belediye ekipleri, kantin ve yemekhanelerde ruhsat denetiminden, ürünlerin son kullanma tarihlerine, yemekhanede kullanılan malzemelerin niteliğinden çalışan personelin hijyenik eğitim belgesine kadar birçok ayrıntıya dikkat etti. Çocukların sağlığını her şeyin üzerinde tutan ekipler, Öğrenim hayatlarını sürdüren öğrencilerin sağlığı için denetimlerine aralıksız devam edeceklerini ifade ettiler.

Sağlık bakanlığının ön görmüş olduğu hususlarda denetimlerini yapan Körfez Belediyesi, eğitim kurumlarını, işletme alt yapısı, personel temizliği, gıda hijyeni ve muhafaza hususları gibi konularda denetledi.

Denetimlerde Ekipler, En Ufak Ayrıntıyı Bile Dikkatten Kaçırmadı

Öğrenim hayatlarını sürdüren öğrencilerin sağlığı için denetimlerine aralıksız devam edeceklerini ifade eden ekipler, en büyük denetim mekanizmasının öğrenciler olduğunu ve öğrencilerin alışveriş yaptıkları kantin ve yemekhanede gördükleri aksaklıkları kendilerine bildirebileceklerini sözlerine eklediler. Ayrıca yemekhanelerde havalandırmaların yeterli olup olmadığının kontrolünü de yapan komisyon üyeleri, çalışan personelin hijyen kontrolü ve yaptıkları işin niteliğine göre iş kıyafetleri, bone maske ve eldivenlerin olup olmadığını da denetledi.

Uyarılar Rapor Tutularak Yapıldı

Öğrencilerin sağlığını en ön planda tutarak çalışmalarına ara vermeden devam edecek olan Körfez Belediyesi, gerçekleştirdiği bu denetimleri sıklaştırarak devam ettirecek. Çalışmalar kapsamında tutulan raporlar ve eksikliklerin bir an önce giderilmesi için uyarılarını ve ikazını yapan belediye ekipleri, yapılan uyarıları göz önüne alarak denetlemelerine devam edecek.

Körfez Belediyesi olarak yapılan denetimlerde iyi sonuçlar elde ettiklerini ifade eden belediye ekipleri, "Biz belediye olarak yılda bir kaç kez esnafımızı toplayıp onlara kişisel hijyen, gıda üretimi sırasındaki hijyen, gıda muhafaza ve satışı konusunda eğitimler düzenliyoruz. Verdiğimiz eğitimlere esnafımızın büyük bir çoğunluğu katıldı ve sonuç olarak okul yemekhanelerimiz hijyen konusunda iyi bir seviyeye geldi" ifadelerini kullandılar.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Muşlulardan, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Ziyareti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kent Hafızasını Güçlendirecek Çalışma
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“KO-MEK Vefası” Huzurevinde Neşe Saçtı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Yeni Cuma Parkı Yaz Aylarında Botanik Bahçesine Dönüşecek
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Üst Geçit Asansörleri Büyükşehir’le Tertemiz
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Sokakta 60 Bin Dolar Bulan Temizlik Görevlisi: "Aklımdan Asla Kötü Bir Niyet Geçmedi"
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Erol Ölmez'den Basın Açıklaması
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Ziyaret Etti
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Beton Bariyere Çarpan Otomobil Devrilip Sürüklendi, Kaza Anı Kamerada
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
PİYASA DEĞERİ YÜKSEK ÜNLÜ MARKAYA AİT 100 TERMOS ELE GEÇİRİLDİ