Kategoriler

Meydan

Orhan Elibol’dan önemli bilgiler

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) öncülüğünde gerçekleşen sağlık seminerinde konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Elibol, katılımcılara önemli bilgiler verdi.

 Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) öncülüğünde gerçekleşen sağlık seminerinde konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Elibol, katılımcılara önemli bilgiler verdi.

 Yaklaşık iki yüz kişi takip etti

Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kusachi DER-MEK merkezinde düzenlenen sağlık seminerinde Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Elibol, salonu dolduran katılımcılara önemli bilgiler verdi. Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) ve Dünyagöz Hastanesi İzmit Şubesi’nin birlikte düzenledikleri sağlık seminerini salonu dolduran yaklaşık iki yüz katılımcı büyük bir dikkatle takip etti. Seminerde söz alan Dünyagöz Hastanesi İzmit Şubesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Elibol, göz tansiyonu ve göz sağlığını korumanın yollarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

 Üç katılımcıya ücretsiz muayene hakkı

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokomun, sinsi bir hastalık olduğunu belirten Elibol “Glokom, geç tanı konulduğu zaman görme sinirinde onarılması mümkün olmayan ciddi tahribatlar oluşturabilmektedir. Görme sinirindeki hasarın erken tespiti için düzenli göz muayenesi yaptırılmasında fayda var” dedi. Glokom hastalığının bulguları ve tedavisi ile ilgili bilgiler de veren Elibol, seminerin son bölümünde katılımcıların kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı. Ayrıca Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Orhan Elibol’un konuşmalarının ardından üç katılımcı çekilen kura neticesinde hastanede ücretsiz muayene hakkı kazandı.

 Sertifika töreni düzenlendi

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) bünyesinde gerçekleşen seminerin sona ermesinin ardından kursiyerler için sertifika töreni de düzenlendi. DER-MEK ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenledikleri kursları tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Düzenlenen törende, Dünyagöz Hastanesi İzmit Şubesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Elibol, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muhammet İpekdal ve DER-MEK Sorumlusu Serkan Saka, cilt bakım, takı, ebru, rölyef, ahşap boyama, iğne oyası, İngilizce ve dikiş kurslarını başarıyla bitiren 141 kursiyere sertifikalarını verdi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”