Kategoriler

Meydan

KADINA EL KALDIRAN ERKEK ERKEK DEĞİLDİR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

8 Mart’ın tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirten Başkan Doğan “kuşkusuz kadınlarımızın yaşadıkları güçlükler, sadece özel bir günde tartışılmakla sonuçlandırılabilecek bir konu değildir.  Ancak 8 Mart kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmek ve bilinç oluşturmak için fırsat olarak değerlendirilmelidir.

 

HAK ETTİKLERİ DEĞER VERİLMELİ

 

Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi “dünyada her şey kadının eseridir”. Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir.

 

KADINA EL KALDIRMAK ACİZLİKTİR

 

Türk kadını tarihin her döneminde büyük bir fedakarlık göstermiş ve ailesine, ülkesine elinden gelen desteği fazlasıyla vermiştir. Kurtuluş Savaş’ında en az erkekler kadar çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi ile birlikte yasal olarak hakları genişletilen Türk kadını modern yaşamdaki yerini almıştır.

Ancak, üzülerek belirtiyorum ki, ülkemizde kadın hakları bazı kendini bilmezlerin ayakları altına alınmaya çalışılmakta ve ihlal edilmektedir. Kadınlarımıza şiddet uygulanmakta, eğitim ve iş yaşamında olmaları engellenmektedir. Bu şiddeti uygulayan her kim olursa olsun bu kişi ne erkeklikten ne de insanlıktan nasibini almamıştır, acizdir.

 

KADINLARA HİZMETİ BORÇ BİLİYORUM

 

Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya kadınlarının, ülkemizin ve İzmit’in vefakar, cefakar, onurlu kadınlarının 8 Mart Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Tebrik Ziyaretleri