Kategoriler

Meydan

Körfez’de Lojistikçiler dernek Kurdu

Körfez İlçe’de faaliyet gösteren ve lojistik faaliyetlerinde bulunan firma sahipleri, bir araya gelerek gün geçtikçe artan limanlaşma çalışmaları doğrultusunda dernek kurdular.

 Körfez İlçe’de faaliyet gösteren ve lojistik faaliyetlerinde bulunan firma sahipleri, bir araya gelerek gün geçtikçe artan limanlaşma çalışmaları doğrultusunda dernek kurdular.

Körfez Lojistikçiler Derneği adıyla kurulan ve faaliyetlerine başlayan derneğin merkezi, Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alıyor. İlçenin tanınmış lojistikçilerinden olan Veli Yıldız’ın Başkanlığı’nda kurulan dernekte, yine ilçenin tanınmış firma sahipleri ve lojistikçileri yer aldı. Körfez’de gün geçtikçe artan limanlaşma ve sonrasında da gelecek olan kamyon ve tır trafiği göz önüne alınarak kurulan derneğin ilk amacı, kargaşayı engellemek ve taşımacılığın, depolamanın bir düzen içinde olmasını temin etmek olarak açıklandı.

Verilen bilgilere göre dernek, yalnızca kara taşımacılığı işle ilgilenmeyecek, kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılık, nakliyatçılık, depolama, yer hizmetlerini de organize edecek. Faaliyete geçmeye başlayan dernek, fabrika ve liman yetkilileri ile görüşerek, bu hizmet alanındaki tüm çalışmaları organize edecek. Dernek, üye olan araç sahiplerini de sürekli yeni yönetmelikler karşısında bilgilendirecek ve istenen şartlara sahip olmalarını da temin edecek.

Yaklaşık bir yıl sonra Dubai Port’un da devreye girmesi halinde, ilçede günlük 2 bin 500 civarında kamyon ve tır hareketinin olmasının beklendiğini belirten dernek yetkilileri, ‘’Bu bir karmaşa demektir. Dernek olarak, tüm bu araç trafiğini yönlendirmeyi, güvenliği sağlamayı, park için çalışmalar yapmayı ve taşıma trafiğini yönetmeyi üstleneceğiz. Taşımacılık için il dışından da, ülke dışından da tırlar gelecektir. Bu iş kolundaki hizmet ağını yönetmek, Körfez’de ki araç sahiplerinin de bu çalışma içinde olmasını sağlayacağız. Dernek olarak, iş veren ve araç sahibi arasında köprü olarak, yaşanabilecek tartışmalara da meydan vermeyeceğiz’’ dediler.

Körfez’de halen 11 lojistik firması bulunuyor ve kurulan derneğin faaliyet alanı yalnız ilçe ile sınırlı kalmayarak, Kocaeli genelinde olacak. Dernek tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde, araç sahiplerinin boş kalma, yük bulamama gibi sorunları da olmayacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
107 Emekliyi Dolandıran Çete Çökertildi : 7 Kişi Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
"Bu Hepimize Bebekken Yapılan 40 Mevlididir"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kadınlara Özel Sağlıklı Yaşam Etkinliği
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
MHP Kocaeli Teşkilatından Ankara’ya Anlamlı Çıkarma
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Gençlere Online Staj İmkânı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Muhtar’dan Şehit Kütüphanelerine 1000 Kitaplık Anlamlı Bağış
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
“Bir Gülüşün Yeter Anne”
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kurban Kesim Elemanı Kursu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin Su Sporlarındaki Yol Haritası Belirlendi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çınar Çocuk Evleri’nde Anneler Günü Coşkusu!