Kategoriler

Meydan

BÜYÜKŞEHİRLİ İZCİLER DOĞAYI YAKINDAN İNCELEDİ

Kartepe Pazarçayır İzci kampında gerçekleşen kampa Serdar Bilgi Evinden 30 izci ve Kağıtspor eğitimci izci liderlerinden Mustafa Özkar, Ayşat Atagün ve izci gönüllüleri katıldı.

 Kartepe Pazarçayır İzci kampında gerçekleşen kampa Serdar Bilgi Evinden 30 izci ve Kağıtspor eğitimci izci liderlerinden Mustafa Özkar, Ayşat Atagün ve izci gönüllüleri katıldı. Kamp boyunca izcilere aidiyet, değerler eğitimi, ateş çeşitleri, teknik iz işaretleri, düğümler, okçuluk, çadır kurma, temel izcilik ve kampçılık bilgilerinin yanı sıra astronomi eğitimi verildi.

DOSTLUK VE KARDEŞLİKLERİNİ PEKİŞTİRDİLER
Kamp ateşi programında birbirlerinin marifetlerini öğrenip, daha yakından tanırken, ateş başında sohbet dostluk ve kardeşliklerini pekiştirdiler. Programın ardından astronomi eğitimi verilerek teleskopla gökyüzünde bulunan gezegen ve yıldızları gözlemlediler. İzciler ormanda topladıkları kayın, gürgen ve meşe ağaçlarının yaprakları mikroskopla inceleyip, hücre yapılarını inceleme fırsatı buldular. 

MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI GENÇLER
Gece Yürüşü yapan izciler gece Ormanda yol alma, yabani Hayvanlardan Korunma ve hayati idame konusunda bilgilendirildiler. Kağıtsporlu izciler, sınıf çalışmalarında öğrendikleri teorik bilgileri kampta pratiğe dönüştürerek verimli bir kamp geçirdiler. Kamp sorumlusu Mustafa Özkar kampta verilen eğitimlerin sosyal hayatta da izcilere faydalı olacağını, amaçlarının, dürüst, ahlaklı, kendine güvenen, hedefi ve idealleri olan, doğayı koruyan ve seven, milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Erol Başkan’dan Yeni Uygulama
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Tahtalı ve Ekibi Yeni Muhtarları Ziyaret Etti
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ün Makamı Boş Kalmıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Üniversite Öğrencilerine Bilimsel Destek Oluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Erzurumlulardan Yeni Başkan Ömeroğlu’na Ziyaret
GÜNDEM
132 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Bir Sporcusu Daha Şampiyon Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir TSM Korosu’ndan Muhteşem Bahar Konseri
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Engelliler Haftasında Kervansaray’da Sinema Keyfi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyaretleri
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe'de Avıs 2024 Şampiyonası Sona Erdi