Kategoriler

Meydan

GEBZE’DEN KÜLTÜR HAZİNESİ; FATİH’İN FERMANLARI KİTABI

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in girişimleri ve öncülüğünde yapılan titiz bir çalışmanın ürünü olan ‘Fatih Sultan Mehmet Dönemi Fermanları ve Arşiv Belgeleri Kitabı’ tamamlandı. Fatih dönemi belgelerinin yer aldığı bu kültür hazinesi önemli tarih ve kültür araştırmalarına kaynaklık edecek.

 TİTİZ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Gebze Belediyesi’nden önemli bir kültür hizmeti daha. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları ve girişimleriyle, Gebze’de vefat eden cağ kapatıp çağ açan Osmanlı İmparatorluğu Hünkarı Fatih Sultan Mehmet’in fermanlarının yer aldığı kitap derlenerek basımı tamamlandı. Tarihçi-yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik’in editörlüğünü üstlendiği ‘Fatih Sultan Mehmet Dönemi Fermanları ve Arşiv Belgeleri Kitabı’ tarihi çalışmalara destek niteliğinde önemli bir kaynak eser olarak Gebze Belediyesi tarafından sunuldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları ve nezaretinde Prof. Dr. Mehmet Çelik’in editörlüğünde çalışmalarına devam eden seçkin derleme kurulunda Dr. Önder Bayır, Yrd. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu, Prof. Dr. Nikolaos Livanos (Ortaçağ Grekçeinden günümüz Yunancasına çeviri), Yrd. Doç. Dr. Nilgün Elam (Yunanca’dan Türkçe’ye çeviri), Arş. Gör. Volkan Dökmeci (İtalyanca belgelerin çevirisi), Doç. Dr. Sait Toprak (Grekçe belgelerin Türkçe tercümelerinden ferman diline çeviri) yer almıştı.

350 SAYFALIK ÖNEMLİ BİR KAYNAK

“Fermanlar, Name-i Hümayunlar, Beratlar, Sebeb-i Tahrir Hükümleri, Kanunnameler, Vakfiyeler, Hüccetler, Muhtelif belgeler, Fatih dönemi defter örnekleri” gibi bölümlerden oluşan ve toplam 350 sayfalık bu dev kültür eserinin dünyanın en seçkin bilim ve tarih kuruluşlarıyla, kütüphanelerine gönderileceğini dile getiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat ettiği Gebze’mizin var olan tarihi değerlerine ve zenginliklerine bir katkı daha sunacağına inandığımız bu önemli kültür hazinesi kitapla kentimizin adı dünyanın en seçkin kurum-kuruluşlarında anılacak ve yad edilecektir. Gebze’mizin kültür hazinesinde önemli yer edineceğine inandığımız kitabımızın nice önemli tarihi araştırmaya ışık tutacak niteliktedir. Bu önemli eserde katkısı ve emeği olan değerli bilim adamlarımıza bir kez daha teşekkürü borç bilir, kitabımızın hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu