Kategoriler

Meydan

SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖZEL YEMEK KABİNLERİ

İzmit Belediyesi’nin sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlarla ilgili örnek çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da büyük önem verip desteklediği çalışma ile şehrin 6 ayrı noktasına hayvan besleme kabinleri konuldu. Kabinler sayesinde sahipsiz hayvanların aç kalması önlenerek, açlık hissinden kaynaklanan saldırgan davranışların da önüne geçileceği öğrenildi.

  

KOMİSYON OLUŞTURULDU

 

İzmit Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Orman ve Su işleri Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun yaptığı çalışma sonucunda Yahya Kaptan Mahallesi Eylül Sokak, Karadenizliler Mahallesi Yuvam 2. Etap, Cumhuriyet Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi Federal Moğul Fabrikası yanına sokak hayvanları için 3 adet besleme noktası oluşturuldu. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisine de 3 adet besleme kabini konduğu öğrenildi.

 

ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAKLAŞACAKLAR

 

Yetkililer, beslenme noktalarının yerleri tespit edilirken insan yoğunluğunun az olduğu fakat hayvanların beslenebileceği noktalar olmasına özen gösterildiğinin altını çizerek, “sokak hayvanları için kurduğumuz beslenme noktalarıyla sokaklarda sahipsiz bir şekilde yaşayan hayvanların aç kalmasının önüne geçilmiş olacağız. Bununla beraber hayvanlardaKİ açlık hissinden kaynaklanan saldırgan davranışlar da ortadan kalkacak. Beslenme noktaları insan akışının yoğun olduğu bölgelerden uzak olduğu için hayvanlar karınlarını doyurabilecekleri beslenme noktalarına yönelecekler” şeklinde konuştular.

 

DÜZENLİ ŞEKİLDE YİYECEK BIRAKILACAK

 

İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri, anlaşmalı olduğu fabrika ve marketlerden aldıkları fazla yemekleri, haftada en az 3 gün oluşturulan beslenme noktalarına bırakacaklar. Böylelikle  başta köpekler olmak üzere sokak hayvanları şehir merkezinden uzaklaşarak ve ayrıca,  caddelere ve sokaklara gelişi güzel yemek bırakılarak çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olunacak.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu