Kategoriler

Meydan

KÖRFEZ’DE RAMAZAN DAVULU GELENEĞİNİ YAŞATILIYOR

Ramazan ayının sahur simgelerinden ramazan davulcuları imsak öncesinde mahalleleri adım adım dolaşarak vatandaşları uyandırmaya çalışıyor.

Körfez’in Hacı Osman Mahallesi, Atalar Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesinde üç ayrı noktada davul çalarak insanları sahura kaldıran davulcular adeta bu işe gönül vererek hizmet ediyor. Gece 1,30 saatlerinde üç mahallede başlayan davulcular söyledikleri manilerle mahalle sakinlerinin ilgisini ve dikkatini çekiyor.

Vatandaş Memnun

Körfez Belediyesinin kontrolünde ve denetiminde olan davulcular mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırmayacak şekilde görevlerini en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Kılık kıyafet konusunda da diğer senelerden farklı olarak Osmanlı motifli kıyafetlerle davulları çalan davulcuları mahalle sakinleri büyük bir heyecanla camlarda ve balkonlarda bekliyor.

Özdemir, “Biz Müslüman Bir Ülkeyiz Ve Bu Da Bizim Geleneğimiz”

Yıllardır Hacı Osman Mahallesi, Atalar Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesinde davul çalarak gelenek ve görenekleri yaşatan Hacı Osman Mahallesinin sevilen simalarından olan Yavuz Özdemir, “Davulcular ramazan geleneğimizdir. Bu yüzden de mutlaka olmalılar. Hatta bana göre geleneği sürdürmek için maddi açıdan daha da çok desteklenmeleri gerekir. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve bu da bizim geleneğimiz. Ramazan denilince aklımıza gelen unsurlardan biri de davulculardır. Onun da ayrı bir havası var. Ekibimizde bulunan her kişi kurallara ve mevzuata uyarak davullarını çalıyorlar. Mahalle sakinlerimiz sağolsunlar bizi bağırlarına basıyor. Teşekkür ediyoruz. Gelenek ve göreneklerimiz yaşatılması adına elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz”

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
34 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu