Kategoriler

Meydan

KARAOSMANOĞLU: SILA-İ RAHİMİ İHMAL ETMEYELİM

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ramazan Bayramında aile büyüklerinin ziyaret edilmesinin önemine vurgu yaptı.

 Akrabalık ilişkilerinin canlanması ve yeni neslin aile büyüklerinin ziyaret etmesinin önemini değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlarımızdan ve özellikle gençlerimizden akraba ve yakınlarının ziyaret etmelerini istedi. Akraba ve yakınlarımızın hallerinin ve hatırlarının sorulmasının bir anlamda İslam ahlakı olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Sıla-i rahimi ihmal etmeyelim. Bu bayram özellikle büyüklerimizi ziyaret edelim ve onların hayır duasını alalım” dedi.

 

“AKRABA ZİYARETİ CENNETİN ANAHTARIDIR”

İlahi rahmet için Sıla-i Rahim’in Müslümanlar için önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Unutulmamalı ki bizlerin inancında yer alan beşeri ilişkilerin başında yakınlarımızın ziyaretleri ve sıkıntılarına kol kanat germe vardır. Toplumumuzun ve özellikle gençlerimizin bu anlayıştan uzaklaşmaması ve sıla-i rahimin devam etmesini çok önemsiyorum. Bunun çok önemli olduğunu bir kez daha vurgularken, vatandaşlarımızdan bu sıcak aile ilişkilerinin artarak devam etmesini istiyorum. Unutmayalım ki akraba ziyareti cennetin anahtarıdır” açıklamasını yaptı. İslam dininde insanlar arası ilişkilere önem verildiği gibi özellikle yakınlardan başlayarak anne ve babanın ve sırasıyla diğer akrabaların ziyaret edilip gözetilmesi prensibi son derece önemlidir.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Yavuz Çifti, ÖNEM Projesi Kapsamında Çocuklarla Bir Araya Geldiler
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Sevindikli’de Gönüllü Eller 30 Kilo Atık Topladı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Resmi Yazışma Kuralları Eğitimi
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Allak, Belediye Başkanı Ömeroğlu’nu Ağırladı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Sporcuları 7 Madalya Birden Getirdi
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
İşadamının Feci Ölümü Güvenlik Kamerasında
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Eski İl Başkanı Ellibeş’i Ağırladı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Çocuklara Çevre Bilinci Aşıladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in “Çiftçi Şenliği” Başlıyor
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Çenesuyu Hak Ettiği Değeri Kazanacak