Kategoriler

Meydan

KARAOSMANOĞLU: ÖLÜ BİR ENERJİ KAYNAĞINI ORTAYA ÇIKARDIK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı-Arıtma tesisi arasında ki içme suyu hattı üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine katıldı.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yapılan ve son aşamasına gelen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. Yılda 14 Milyon KWH enerji üretecek tesisin incelemesine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel ve tesisten sorumlu teknik personel katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kentimize kazandırılan HES projesi için, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkararak, milli ekonomiye geri kazandırıyoruz. Açığa çıkardığımız ölü enerji toplumumuza kentimize ve kurumumuza fayda olarak geri dönecektir” dedi.

 

“KOT FARKINDAN YARARLANILIRAK YAPILIYOR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi HES (Hidroelektrik Santrali) projesiyle önemli bir çalışmanın hayata daha imza atıyor. Gerçekleştirilen proje ile Yuvacık Barajı ile arıtma tesisinde ki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için yapılan kanal tipi hidroelektrik santralinin ıslak testleri gerçekleştiriliyor. Elinde elektrik üretim lisansı bulunması nedeni ile yatırım İZAYDAŞ tarafından yapılıyor. Yıllık 14.000.000 KWH civarında elektrik üretmesi hedeflenen yatırımın elektrik satışından elde edilecek gelirle kendisini amorti etmesi de hedefleniyor.

“BAŞKA PROJELERDE DEVREYE GİRECEK”

Ülkemizin yerli ve doğal yollarla enerji üretimine katkı sunmada önemli bir misyonu görev edinmiş Büyükşehir Belediye’nin iştiraki olan İZAYDAŞ, Yuvacık barajından elde edilen suyla kentimize kazandırdığı elektrik enerjisi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şehrimiz açısından çok sevindirici ve verimli bir proje oldu. Bundan sonra Kandıra Namazgâh barajında ki hatlardan da elektrik üreteceğiz. Ülkemizin doğal enerjiye ihtiyacı vardı bizde bunu sağlıyoruz. Kendi kaynaklarımızı kullanarak milli ekonomiye katkı sunuyoruz” diye konuştu. Başka Karaosmanoğlu kontrol merkezinden ıslak testlere de katılarak, yetkililerden brifing aldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
36 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor