Kategoriler

Meydan

MASA TENİSİ DİKKAT EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM OLUYOR

Dikkat eksikliği bulunan öğrenciler, dikkatlerini Masa Tenisi oynayarak gideriyor.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir eğitim projesine daha imza attı. Özellikle çocukluk döneminde çocukların dikkatlerini bir noktaya yeterince verememesi nedeniyle oluşan dikkat eksikliğine, çözüm artık Masa Tenisi sporyla bulunuyor. Uzmanların dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olarak adlandırdığı ve büyük ölçüde tıbbın denetiminde, uzun yıllar devam eden tedavilerin alternatifi Masa Tenisi sporuyla yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Masa Tenisi branşı tarafından sporcu ailelerinden gelen istek doğrultusunda dikkat eksiği bulunan öğrenciler, haftanın iki günü Masa Tenisi  oynuyor.

EĞİTİMLERE İLGİ YOĞUN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Sporcu Eğitim Merkezi Masa Tenisi salonunda antrenör Sinan Töz nezaretinde gerçekleşen eğitimlere minik öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Uzmanlara göre Masa Tenisi sporuyla, rakip oyuncunun hamlelerini takip etme çabası, beynin dikkatten sorumlu bölgesini olumlu etkilemekte ve öğrencinin istem dışı kendiliğinden dikkat oluşturmasına yol açıyor. Bu sayede eğitim alan öğrenciler eskisine oranla dikkatli ve odaklanmayı öğreniyorlar.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Eğitimleri veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor antrenörü Sinan Töz” Dikkat dağınıklığı olan öğrencilerin iyi telkin edilmesi gerekir. Masa tenisinin aynı anda göz, kas, zihin koordinasyonlarını sağlamasından ve dikkati arttırmasından dolayı dikkatini bir noktada toplayıp sürdürmesi için faydalı oluyor. Bunu buraya gelen öğrencilerimizde görüyoruz. Bu tür rahatsızlıkları olan öğrencilerimizin velileri, Belediyemize müracaat ederek, bu kurslarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilirler. ”dedi. 


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
95 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu