Kategoriler

Meydan

UZMANLARDAN ALTIN GİBİ TAVSİYE

Piyasadaki dalgalanma üzerine uzmanlar, altını olanlara da tasarruf için almak isteyenlere de 'bekle' tavsiyesi yaptı

 ALTIN, dünya piyasalarında bin 100 doların a inerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi, ancak  kurundaki yüksek seyir nedeniyle Türkiye'de birebir aynı hareket oluşmadı. Altın larının seyrini merak edenlere ve ne yapması gerektiğini öğrenmek isteyenlere uzmanlardan öneriler geldi.

İÇERiDE DÜŞMESİ ZOR 
Altındaki düşüşü değerlendiren Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Halaç,"Ülkemizdeki dolar kurundaki yükselme, altın fiyatlarının dünya piyasalarıyla paralel düşmesini engelliyor. Dolar kurundaki bu yükseklik devam ederse, yurt içi altın fiyatları, dünya altın fiyatlarının gösterdiği gibi düşmeyecektir. Ancak dolar kuru düşerse ülkemizde gram altın fiyatı gerileyebilir. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artırımı beklentisi ve hükümetin kurulmamış olması, son dönemde yaşanan olaylar gibi iç etkenler nedeniyle bu olasılık pek mümkün görünmüyor" dedi. Tasarruflarını inatla altında değerlendirenlere beklemelerini tavsiye eden Halaç, yeni tasarruflarını altında değerlendirmek isteyenlere ise dolar bazında faiz gibi alternatif yatırım araçlarına yönelmelerini önerdi.

45 TON YASTIK ALTINDAN ÇIKTI
Altın fiyatındaki düşüş ve İstanbul Altın Rafineri'sinin 1 milyar 670 milyon dolardeğerinde toplam 45 ton altının yastık altından ekonomiye kazandırıldığını bildiren raporundan sonra, altın fiyatlarının geleceğinin merak konusu olduğunu belirten Halaç, şunları kaydetti: "Şunun ayrımını belirtmekte fayda var. Yastık altındaki altınlar daekonominin bir parçasıdır. Sadece, bankacılık sisteminin içinde bulunmadıkları için tasarruflar kanalından yatırımları destekleyecek fonlara dönüşmemektedirler."
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Karate Lig Finalinde Körfez Gençlerbirliği’nden Büyük Başarı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEKİRDAĞ’DAN GELİP İTFAİYEDEN EĞİTİM ALDILAR
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İlginç Görüntü: Karayolunda Çırılçıplak Dolaştı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
İSMAİL BALABAN'I YENEN HAMZA ÖZKARADENİZ BAŞPEHLİVAN OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
PRES MAKİNESİNE SIKIŞAN FABRİKA SAHİBİ HAYATINI KAYBETTİ
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
17 ARAÇ ALEV ALEV YANMIŞTI, HASARIN BOYUTU ORTAYA ÇIKTI
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
KENDİSİNDEN HABER ALINMAYAN KADIN EVDE ÖLÜ BULUNDU
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı