Kategoriler

Meydan

GEBZE’DE AHİLİK GELENEĞİ CUMA PAZARI DUALARLA AÇILDI

Cuma pazarı, Gebze Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikle Ahilik geleneğine uygun olarak dualarla açıldı.

 Ahilik geleneği Gebze’de yaşatılıyor. Gebze Belediyesi ile İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Ahilik geleneği etkinliğinde Cuma pazarı dualarla açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erat ve vatandaşlar katıldı. Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan Ahilik geleneğinin yaşatılması için düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker,  “Dürüstlüğün temsili olan Ahilik geleneğini Gebze’mizde yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğimizde bir araya geldik. Gebze çarşı ve pazar esnafının devam ettireceği bir geleneğin başlangıcıdır.

AHLAKİ DEĞERLERİN ÖNEMİ

Bunun devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.  Başkan Köşker’in ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında,              “Alışverişiniz, ticaretiniz bereketli olsun. Ticaretinizde bereket yoksa onda hayır olmaz. Hile ve aldatmanın olduğu ticarette bereket olmaz. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. Ahilik Kur’anın koyduğu kurallardır. Müslüman güven duyulan insan demektir. Tüccarımız ahlaki değerlere uygun ticaret yapacak. Bugün güzel bir başlangıç için bir aradayız.

HER GÜN TATAR CAMİİNDE DUA

Bundan sonra tüm esnafımızın katılımıyla dualarla sabah pazarını başlatarak bereketi attıracağız inşallah. Gebze Belediyesine ve Gebzeli esnafımıza da yakışan da budur” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Şaban Apaydın haziruna açılış duası yaptırdı. Gebze’de bugünden itibaren her sabah Osman Yılmaz Tatar Camii’nden Ahilik geleneğine uygun olarak açılış duası gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
47 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor