Kategoriler

Meydan

KÖRFEZ EMNİYETİNDEN ÖNEMLİ UYARI!!

Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki vatandaşları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı. Son günlerde özellikle Hereke ve Körfez taraflarında bu tür dolandırıcılık girişimlerinin arttığını belirten yetkililer, vatandaşların duyarlı olmasını istediler.

 Emniyet yetkilileri, telefonla arayan kişilerin bilinen yöntemle kendilerini polis ve ya savcı olarak tanıtıp, özellikle yaşlı insanları hedef seçerek para istediklerini belirttiler. Yapılan, dolandırıcılık sitemine göre, arayan kişiler PKK ve ya Işid ile bağlantılarının görüldüğünü, kendilerini bu zor durumdan kurtarmak için yardımcı olacaklarını ancak para transferi gerektiğini söylüyorlar. Özellikle yaşlı vatandaşlar dolandırıcıların yeni hedefi olurken, bir örgütle bağlantısı olmasa da insanların telaşa kapılıp, bankadaki paralarını çekerek dolandırıcılara kaptırdığı belirtiliyor.

Bu olayların bir benzeri Tütünçiftlik’te yaşandı. Kendisini arayan dolandırıcılar tarafından İşid’le bağlantılı gözüktüğü ve bankadaki parasını getirmesi halinde bu zor durumdan kurtarabileceklerini söyleyen dolandırıcılar, F. S. Adlı yaşlı bayandan para istediler. Bu durumu yakınlarına diğer telefondan aktaran yaşlı kadın, polisin verdiği talimatla dolandırılmaktan kurtuldu. Polis, arayan numara üzerinde çalışmalara başladı. Benzeri bir olayda öğlen saatlerinde İzmit’te yaşanırken, polis dolandırılmak üzere olan yaşlı kadını bulmaya çalıştı.

Telefonu kapatın

Emniyet yetkilileri, vatandaşların bu tür telefonlar aldıklarında endişeye kapılmamalarının gerektiğini hatırlatarak, ‘’Polis ve ya adli makamlar telefonla bu tür görüşme yapmaz ve para istemezler. Bu tür örgütlerle bağlantısı olmayan vatandaşların telaşa kapılmalarına gerek yoktur. Böyle bir görüşme halinde, aranan vatandaş randevusunu karakolda versin ve içi rahat bir şekilde hareket etsin. Korku içinde hareket ederken dolandırıcıların işini kolaylaştırıp, polisin müdahale etmesini zorlaştırıyorlar. Özellikle yaşlı olan vatandaşlar, bu durumla karşılaştıklarında hemen yakınlarını uyarsınlar ve gerekenin yapılmasını sağlasınlar’’ dediler.

Her gün bu şekilde onlarca telefonun edildiği ve gizli numaralar kullanıldığı için tespitin zor olduğu, ya da internet üzerinden alınan numaraların kullanıldığı belirtiliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
93 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu