Kategoriler

Meydan

AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ FERAHLATAN AÇIKLAMA GELDİ

TEOG sınavının ardından ortada kalan 860 öğrenciyle ilgili konuşan şube müdürü Vedat Çetin, başvuru yapan tüm öğrencilerin 11 Ekim’e kadar yerleştirileceğini açıkladı

 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir liseye kaydolamayan ilimizdeki 860 öğrenci için İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin’den ferahlatan açıklama geldi. Çetin, 860 öğrenciden bir okula yerleştirilmek için başvurmuş ve tercihlerini yapmış öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini ve 11 Ekim’e kadar tercihlerinde belirtilen okullara yerleştirileceğini açıkladı.

 

 

İLK GRUP 9 EKİM

Çetin, normalde açıkta kalan ve başvuran tüm adaylar için yerleştirmenin 9 Ekim’de bitmesi gerektiğini hatırlatarak, “Okullarımızdaki mevcut boş kontenjanlara yerleştirme işlemleri, 9 Ekim günü son bulacak. Bu şekilde 250 civarı öğrencimizi yerleştirmiş olacağız. Kontenjan dışı kalacak öğrenciler için de bakanlıktan bir yazı geldi. Yeni kontenjan belirlenmesi işinde il müdürlükleri yetkili kılınacak” diye konuştu.

 

11 EKİM’DE BİTECEK

Şube müdürü Çetin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yerleştirme dışında kalan öğrencilerle ilgili il müdürlüklerini görevlendirildiğini belirterek, şunları söyledi: “Veli ve öğrencilerimizin içi ferah olsun. Yerleştirme isteyen öğrencilerimiz açıkta bırakılmayacak. Yeni sınıf açılmasıyla ilgili çalışmamazı yaparak bakanlığa sunduk zaten. Bakanlıktan yetki alır almaz kısa sürede kalan öğrencilerimizin yerleştirme işlemlerini yapacağız ve 11 Ekim’de açıkta öğrenci kalmayacak.”


DUYURU YAPILACAK

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin, veli ve öğrencilerin yerleştirme sonuçlarını beklemeleri gerektiğini anlatarak, “Şu an için velilerimizin yapması gereken bir işlem yok. Öğrencilerimizi yapmış oldukları üç tercihten birine yerleştireceğiz. Yerleştirme sonuçlarını takip etmelerini istiyoruz sadece” şeklinde konuştu. Yerleştirme sonuçlarının 11 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

 

HANGİ BÖLÜMLER VAR

TEOG sınavına giren öğrenciler; fen, anadolu, sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor ya da meslek liselerini tercih edebiliyor. Açıkta kalan öğrenciler, puanlarına göre tercih ettikleri bölümlerde yeni açılan kontenjanlar doğrultusunda yerleştirilerek eğitimine kaldığı yerden devam edebilecek. Puanı yeterli gelen ancak hatalı tercih nedeniyle yerleşemeyen öğrenciler anadolu ve fen liselerine yerleşebilecek. Puanı düşük öğrencilerse meslek ve imam hatibe yerleştirilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İşçi Bayramı'nda Çalışırken Demirlerin Altında Kaldılar: 3 Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yolcu Otobüsünün Bagajında 50 Koli Makaron Ele Geçirildi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Günbatı Hizmetleri Yakından Takip Ediyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Yenidoğan Derince Caddesi’ne Yeni Çehre
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Körfezli Burak, Bursa’dan Saide İle Evleniyor
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Talus, Bu Kez Söğüt’ü Kutladı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi