Kategoriler

Meydan

KOÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İZMİT'E İNDİ ORTALIK KARIŞTI

Ankara'da meydana gelen patlamanın ardından yürüyen öğrencilere polis müdahale etti.Yürüyüş Yolu'na gelen gruptan bazı kişiler polisler tarafından gözaltına alındı.

 Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bir grup öğrenci, 'Barış için boykottayız.Saray yıkılacak. Barış kazanacak' eylemi için üniversitenin içinde bulunan sosyal tesisler önünde toplandı. Pankart ve dövizler açan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Sosyal tesisler önünden açtıkları döviz ve pankart eşliğinde slogan atarak Rektörlük binası önüne kadar geldiler. Burada özel güvenliğin önlem aldığı görüldü. Grup, buradan da Tıp Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, burada Tabipler Odası ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi ve Ankara'daki patlamaya tepki gösterdi.


Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz, hastane önünde yaptığı açıklamada, yaşananlara sert tepki göstererek, şunları kaydetti: "100’e aşkın canımız gitti. 400’e yakın canımız yaralandı. Kahrolduk. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız. Ankara’da patlayan bombaların sorumluları bellidir. O sorumlular diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. O sorumlular 400 vekil hevesi duvara toslayanlardır. O sorumlular katillere silah ve mühimmat gönderenlerdir. O sorumlular koltuk sevdasına düşüp ülkeyi kana boğanlardır. Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek, yani terörle durdurmaya çalışıyorlar. Yılmayız, sinmeyiz. Ey bombacılar. Koltuk hırsızdan gözü dönmüşler. Size sesleniyoruz. Bütün vahşetinize karşın biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız."

Yılmaz, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna gülen bakanı da eleştirerek, "Basın toplantılarında ‘İstifa edecek misiniz?’ gülerek cevap verenler, anlıyoruz ki sizlerin hırstan dolayı gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, vicdanlarınız kurumuş. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız için dimdik ayakta durmaya mecburuz. Bu nedenle başımız barış için, barış tesis edilene kadar hep dik olacak." ifadelerini kullandı. 


Sağlıkçılar görevleri başına giderken, öğrencilerden oluşan bir grup, Umuttepe Kampüsü'den şehir merkezine doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti.  

 

Daha sonra İzmit Yürüyüş Yolu'na gelen öğrencilerie polis tarafından müdahale edildiği ve çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi. 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Tebrik Ziyaretleri
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Vali Yardımcıları Bu Hafta 30 Haneyle Hemhal Oldular
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Efe Hakkında Disiplin Soruşturması Başlatıldı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi Genç Kızlar Voleybol Turnuvası Düzenledi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı Oldu
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Yarımcalılar, Bu Kez Söğüt’e Gitti
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de Temizlik Seferberliği
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: ‘’DAHA GÜZEL BİR KOCAELİ İÇİN YENİDEN YOLA ÇIKTIK’’
GÜNDEM
64 Kez Görüntülendi.
Yarımcalılardan Muhtar Ziyaretleri