Kategoriler

Meydan

KARTEPE ZABITASI TARİHİ GECEN ÜRÜNLERE EL KOYDU

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını ön planda tutan gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde ekipler son kullanma tarihleri geçmiş 140 adet ürüne imha etmek üzere el koydu.

 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda üretimi ve satışının yapıldığı işletmelerde, işletmelere yönelik denetimlerine okulların açılması ile okul kantinlerini de dahil etmişti. Denetimlerine devam ekipler, okul civarında satış yapan bir bakkalın son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yaptığı yönündeki haber merkezine ulaşan ihbarı de değerlendirdi. Söz konusu adreste yapılan denetimde ekipler 23 kalem 140 ürünün son kullanma tarihi geçmiş olduğunu tespit etti. Ekipler düzenledikleri tutanakla birlikte son kullanma tarihi geçmiş ürünleri imha etmek üzere el koydu.

 

İlçe’de faaliyet gösteren market, bakkal, süpermarket, et ve et ürünü satan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerinin belirlenen sıklıkla sürdüğünü belirten Müdür Çelik, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmaması hedefiyle denetimlerimiz yasaların bize verdiği sorumluluklar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızda alış verişleri sırasında aldıkları ürünün imalat ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Çünkü en iyi denetimi alış verişe çıkan vatandaşlarımız yapmaktadır. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmemektedir” dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
İşçi Bayramı'nda Çalışırken Demirlerin Altında Kaldılar: 3 Yaralı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Yolcu Otobüsünün Bagajında 50 Koli Makaron Ele Geçirildi
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
Günbatı Hizmetleri Yakından Takip Ediyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yenidoğan Derince Caddesi’ne Yeni Çehre
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Körfezli Burak, Bursa’dan Saide İle Evleniyor
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Talus, Bu Kez Söğüt’ü Kutladı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "2020-2024 Yılları Arasında 24 Okul, 418 Sınıf, 2 Atölye, 10 Spor Salonu Bitirerek Hizmete Açtık"
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
AK Parti Meclis Grubu Toplandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda 4 Bin 270 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi