Kategoriler

Meydan

ZEKALARININ FARKINA VARACAKLAR

Kocaeli Bilim Merkezi’nde okul öncesi çocuklar için “Zeka Oyunları” atölye çalışması yapılacak

Kocaeli Bilim Merkezi çocukların sahip oldukları zeka potansiyellerinin farkına varılmasının sağlanması, geliştirilmesi,  pratik düşünme ve yeterliliklerine uygun olarak yönlendirilmesi amacıyla farklı yaş guruplarına yönelik atölye çalışmalarını sürdürüyor.18 Aralık Cuma günü15.00-16.00 saatleri arasında 4-6 yaş arası çocuklar için “Zeka Oyunları” atölye çalışması yapılacak.

 

MOTİVASYONU ARTTIRIYOR

Pek çok okulda seçmeli ders olarak okutulan Akıl Oyunları, problemi sadece sayılar ve şekillerle değil gerçek hayat materyalleri kullanarak problemi başka bakış açısıyla çözmeyi amaçlıyor. Motivasyon ve istek duygusunu artırarak her aşamada farklı deneyimler kazandırıyor.

 

KENDİLERİNE UYGUN SEVİYEYİ SEÇEBİLECEKLER

Zeka Oyunları Atölyesi, 10’ar kişilik gruplar halinde iki seviyede yapılacak. Seviyeleri geçebilen çocuklar diğer seviyedeki oyunları seçerek her aşamada farklı oyunlarla karşılaşacak. Bir saat süren oyunlar ayda bir düzenli olarak değişecek ve çocuklar kendi seviyelerine uygun olanı seçebilecek. Bir çocuk düzenli olarak katılabileceği gibi her grupta yeni öğrenciler de olabilecek. Diğer çocuklarla yeni başlayanlar arasında rekabet duygusu olacağı için motivasyon yüksek olacak.

 

SANAL BAĞIMLILIKTAN KURTARACAK

Zeka Oyunları Atölyesi’nde amaç, günümüz sorunlarından biri olan dikkat bozuklukları, odaklanamama ve sanal dünya bağımlılığından çocukları uzaklaştırarak zekalarını ortaya çıkarma becerisi sağlamak. Çocuklar uzay yolu oyunu ile problem çözme ve dikkat yeteneği, mantık taşları oyunu ile akıl yürütme ve stratejik düşünme yeteneği, zooma oyunu ile akıl yürütebilme yeteneği kazanıyor. Akıl Oyunları çocuklara kendilerini keşfetme imkanı da sunuyor.

 

RANDEVU ALMAK GEREKİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölye çalışmasına katılmak için 0 262 325 75 59 No’lu telefondan randevu alınması gerekiyor.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu