Kategoriler

Meydan

HEM İŞÇİYE HEM İŞVERENE PİYANGO

Bin 300 lira asgari ücrette işverene destek için 3 formül masada. Bu formüllerden AGİ'nin yükseltilmesi ve gelir vergisinin düşürülmesi çalışanlara ekstra artış getirecek

 Yeni yılda geçerli olacak  için Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta son kez masaya oturuyor. Net bin 300 liraya çıkacak asgari ücrette, işverenin yükünü hafifletmek için; asgari geçim indirimi (AGİ) oranının vergiyi sıfırlayacak düzeyde yükseltilmesi, gelir vergisinin düşürülmesiİşsizlik Fonu kesintilerinin bir süre ertelenmesi seçenekleri ön plana çıktı. AGİ'nin yükseltilmesi hem işveren hem de çalışan için büyük avantaj sağlayacak. Yüzde 85'lik indirim oranı, asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulacağı anlamına geliyor. Bugünkü asgari ücret üzerinden90 lira olarak verilen destek, vergi kesintisinin kalkması ile tüm kamu çalışanları için yaklaşık 153 lira olacak. AGİ'nin yüzde 85'e çıkarılması durumunda işverenin maliyeti yaklaşık 106 lira düşecek, kamu çalışanlarının gelirinde 63 liraya varan artışlar olacak. AGİ'nin yükseltilmesi ile bin 300 lira olacak asgari ücretin üzerine 63 lira daha eklenecek. 

AĞIR İŞE FAZLA MAAŞ 
Gelir vergisinde indirime gidilmesi durumunda asgari ücret yine bin 300 lira olacak ancak tüm çalışanların maaşı artacak. Geçen hafta yapılan toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu'nun hesaplamasına göre net asgari ücretin ağır işlerde bin 599 lira, orta ağır işlerde bin 427 lira, hafif işlerde bin 326 lira olması önerildi. 

kaynak: takvim
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu