Kategoriler

Meydan

SOĞUK HAVADA HAYVANLARIN İMDADINA KANDIRA BELEDİYESİ YETİŞTİ

Kış aylarının etkisini göstermesiyle birlikte soğuyan hava sokak hayvanlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına Kandıra Belediyesi ekipleri yetişiyor.

 Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yaşama mücadelesine siz de yardımcı olabilirsiniz. O minik canların yaşaması için bizim de yapacağımız  çok küçük şeyler olduğunu unutmayalım diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, kış mevsiminin etkisini arttırması ile kuşlar ve diğer yaban hayvanlarının ölüme terk edilmemesi için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulundular.

“Başkan Köken’in Duyarlı Duruşu Takdir Topluyor”

Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bu günlerde soğuk havanın insan yaşamını olduğu gibi hayvan yaşamını da olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Ünal Köken, ilçemiz yardımseverliğiyle her daim öne çıkmıştır. Hayvanların soğuğa karşı daha dayanıksız oldukları bu kış şartlarında yiyeceklerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Köpekler soğukta 17 saat kediler ise 6 saat aç kalırlarsa donarak ölürler bu soğuk kış günlerinde onlara yardım edelim diyen Başkan Köken,  tüm hemşehrilerimizle birlikte duyarlı davranarak kış mevsiminde çöp konteynerlerinin kenarına, pencere önlerine, balkonlara veya çevreyi kirletmeyecek şekilde dışarıda boş bir alana yiyecek bırakalım dedi.

Hayvanların aldıkları besin sayesinde vücut dirençlerinin  arttığını ve hayvanın zorlu kış şartlarıyla mücadele etmesi için daha fazla güce ihtiyacı olduğunu belirten Kandıra Belediyesi ekipleri hayvanların yardımına koşmaya devam ediyor.  Soğuk günlerde hayvanların yiyeceklerinin artırılması gerektiğini de ifade eden ekipler,  bu dönemde hayvanların yem miktarlarının yüzde 10 civarında arttırılmasıyla soğuğa karşı daha dirençli hale gelmeleri sağlanabilir dedi.

 

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
356 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor