Kategoriler

Meydan

DOĞAN: İPEK HALIYA DESTEKLERİMİZ SÜRECEK

İzmit Belediyesi ile Han Halı işbirliğinde devam eden İpek Halı Kursu’nda tamamlanan halılar İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teslim edildi. İpek Halı Sahibi Nurhan Ör Başkan Doğan’ı ziyaret ederek İzmit’in simgesi olan saat kulesi desenli el emeği ipek halıları teslim etti.

 ‘ÇOK YÖNLÜ KAZANIM VAR’

 

Başkan Doğan ziyarette yaptığı açıklamada,  İpek Halıcılığına büyük önem verdiklerini ve  bu konuya desteklerinin devam edeceğinin vurgusunu yaparak, “Bizim kursumuzda çok yönlü bir kazanım var. Projeyi hayata geçirirken biryandan İpek halıcılığı mesleki olarak, kültür olarak devam etsin, diğer yandan da bunu yapanların, sosyal kazanımları, ekonomik kazanımları olsun istedik.” dedi.

 

‘DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

 

Dünyada İpek Halı markasının daha fazla desteklenmesi gerektiğine de vurgu yapan Doğan,  “Biz İzmit Belediyesi olarak sizlerin yanınızdayız. Bu proje üç yönü olan bir projedir. Projedeki ilk amaç İpek Halıcılığının bir meslek ve bir sanat olarak devam etmesi. İkinci amaç belli bir el becerisi olsun olmasın kişileri üretime katarak sosyal ve ekonomik avantaj elde etmelerini sağlamak. Üçüncü amaç ise bu üretimleri devam ettirerek dünyadaki Hereke Halısı markasının sürmesinin sağlanmaktır. Biz çalışmayı her yönüyle desteklemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu

 

BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

Han Halı Sahibi Nurhan Ör de konuşmasında, “Siz olmasaydınız, bu bölgede böyle bir çalışmayı yapmazdık. Şehrimizin gelişimi ve tanıtımı için çok önemli bir proje. Sizin desteğinizle, sevginizle ilginizle yaptık” ifadelerini kullanarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu