Kategoriler

Meydan

ÜNAL KÖKEN VE EŞİ ELİF KÖKEN UMRE YOLCUĞUNA UĞURLANDI

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve eşi Elif Köken, 15 günü kapsayan umre yolcuğuna uğurlandı.Vatandaşların yoğun olduğu uğurlamada Başkan Ünal Köken, hemşehrilerinden helallik istemeyi ihmal etmedi.

 İklim Turizm öncülüğünde umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden Başkan Ünal Köken ve eşi Elif Köken, iki gruptan oluşan 100 kişilik kafileyle birlikte uğurlandı.  Umre, belirli bir zamana bağlı olmaksızın Yüce Allahın rızasını kazanmak için ibadet niyeti ile ihrama girerek Kabe’yi tavaf etmek, Safâ ile Merve arasında sa’y yapmak , ihramdan çıkmak suretiyle yerine getirilen mana ve hikmet yüklü bir ibadettir diyerek konuşma yapan Çarşı camii hocasının ardından hemşehrilerine seslendi.

 “Rabbimizin Kuranı Kerimdeki  emrine ve Hz. İbrahim’in asırlar öncesindeki Kabe’ye çağrısına , “Lebbeyk” diyerek  icabet etmek için bütün hazırlıklarını karşılamış aziz kardeşlerim diyen Başkan Köken, umre ibadeti kapsamındaki her bir mekân, Yüce Allah’ın “Tevvab” sıfatının ziyadesiyle tecelli ettiği yerlerdir. Bu sebeple müminin manevî hayatını gözden geçirmesi ve ruhî bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için bu seyahat hayati öneme sahiptir. Bizleri, burada mukaddes bir gaye ile bir araya getiren Yüce Rabbimize hamdolsun dedi.

11 gün Mekke ve 4 gün Medine’de kalacak olan Başkan Köken ve eşi Elif Köken’in heyecanı ve umreye giderek ibadetlerini yerine getirme mutluluğuna ortak olan Kandıralı hemşehrileri soğuk havaya rağmen Başkan Köken’i yalnız bırakmadı.

Çarşı Camisinin önünden dualar sonrası yakınları, arkadaşları ve hemşehrileri tarafından yolcu edilen Başkan Köken ve eşi Elif Köken ile umre kafilesindekiler ibadet  ziyaretlerini yaptıktan sonra  4 Şubat’ta kutsal topraklardan dönecek.

Yapacağınız duaların kabul olmasını diliyoruz,  hayırlarla gidip gelin. Memleketimize, ülkemize ve Kandıramız için edeceğiniz hayırlı duaların kabul edilmesini niyaz ederiz diyen hemşehrileriyle vedalaşan Başkan Ünal Köken, gitmeyenlere, gitmek isteyenlere de Allah nasip etsin" dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Üzerinden 53 Sikke Çıktı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
YHT’nin Sivas’a Yapılan İlk Direkt Seferine Selvi de Katıldı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Ortak Akılla Yönetmeye Devam Edeceğiz”
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de Ritüellerle Kutlandı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, “KÖRFEZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yanan Çöp Konteynerine Zabıta Müdahale Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Profesyonel Danışmanlık Merkezi Derince’de Hizmete Açıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti’de Yönetimler Yeniden Yapılandırılacak
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
CANLARINI HİÇE SAYIP MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNDİLER
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
DÜNYANIN GÖZÜ BU TATBİKATTA OLACAK