Kategoriler

Meydan

KOCAELİ ERZURUM ÇAT DERNEĞİ YENİDEN ERDAL DURMUŞ DEDİ

Kocaeli Erzurum Çat İlçesi ve Civar Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilk olağan genel kurulunu yaptı ve yeniden Erdal Durmuş’u başkan olarak seçti. Genel Kurul Divanına, Divan Başkanı olarak Salih Kurtbaş, üyeliklere de Ahmet Önal ve Ömer Yılmaz seçildiler.

 Genel Kurul, derneğin Yarımca Atalar Mahallesi’ndeki merkez binasında yapıldı. 106 kayıtlı üyeden, 65’inin katıldığı kongrede, çoğunluğun sağlanmasıyla, açık oylama usulüyle seçim yapıldı. Yapılan seçimle, Ağustos 2015 yılında kurulmuş olan 6 aylık dernek, ilke kongresini yaptı ve kurucu Başkan Erdal Durmuş’un sunduğu tek listeyi oylayarak kabul etti.

Genel Kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Erdal Durmuş, ilk kongreyi kalabalık bir katılımla yaptıklarını belirterek, ‘’Bu güne kadar geçen zaman içinde her ay kahvaltı ve her hafta yemek buluşmalarını düzenli olarak yaptık. Bundan sonra da çalışmalarımız yeni etkinliklerle devam edecek. 9 Mart kurtuluş gününde de çok büyük bir etkinlik hazırlığı içindeyiz. Derneğimiz kısa zamanda adını duyurdu ve ilgi odağı haline geldi’’ dedi.

Seçimlerden sonra yapılan konuşmalarda da, derneğin kendisine ait yeni bir bina için çalışmalara başlanması ve üye kayıtlarına ağırlık verilmesi istendi. Salih Kurtbaş, kapanışta yaptığı konuşmasında, ‘’Biz, Kocaeli’yle de, Erzurum’la da guru duyuyoruz. Kocaeli’nde ekmeğimizi kazanıyoruz, Erzurum Çat doğduğumuz memleket. Bu derneğin amacı geldiğimiz yeri, atalarımızı, geleneklerimizi unutturmamak. Bugün Yarımca’da, buranın yerlisinin bile cenazelerinde Erzurumlular yer alıyor, bunlar gurur duyulacak olaylar. Birbirimizi eleştirmeyelim, bir arada olalım ve destek verip, her kesi kucaklayalım’’ dedi.

Yapılan açık oylama sonrasında, şu liste seçildi:

Erdal Durmuş Başkan, Selami Laçin, Salih Kurtbaş, İsmail Yurt, Ahmet Önal, Selami sayım, Erkan Özdemir, Letif Koldagüç, Uğur Polat, Şeref Yaşar, Zeki Yuca, Recai Yılmaz, Binali Toprak, Serdar Parladı, Latif Kızıl, Fikret Bakır, Zinnur Han, Mustafa Yıldırım, Adem İsti,Bayram Aydın ve Fuat Çimen.





Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
  İlimtepe 118. Sokakta Üstyapı Yenilendi
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hizmetlerimizde Muhtarlarımızın İmzası Var”
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Doğusel: “Kocaeli, Deniz Turizmi Olanakları İçin Ar-Ge Çalışmalarına Ağırlık Vermelidir”
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
GAZ PEDALI TAKILI KALAN OTOMOBİL, BEBEK ARABASINA ÇARPTI: 2 YAŞINDAKİ BEBEK AĞIR YARALANDI