Kategoriler

Meydan

ÇALIŞAN ANNEYE ÜCRETSİZ KREŞ MÜJDESİ

Aile Bakanlığı devreye girdi. 10 ilde Organize Sanayi Bölgeleri'nde kreş kurulacak ve işçi annelere ücretsiz hizmet verecek

 Kadınların yoğun olarak çalıştığı Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB)  yapılması için yürütülen çalışmalar çerçevesinde toplam 10 ilde 'Annemin İşi Benim Geleceğim' sloganıyla kreşler hayata geçecek. Geçtiğimiz yıl Adıyaman ve Afyon OSB'lerde kreşler kurulurken, bu sene de Malatya, Balıkesir'de kreşler hizmete başlayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç sene içerisinde toplam 10 ildeki OSB'lerde işçi anneler için ücretsiz kreşleri hayata geçirmiş olacak. Aile Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan 'Annemin İşi, Benim Geleceğim' projesi ile kadın işçilerin yoğun olarak bulunduğu OSB'lere kreşler kurulması planlanıyor. Proje çerçevesinde, kadın işçilerin çocuklarının OSB'ler içerisindeki kreşlerden ücretsiz faydalanması ve çocukların bakım sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor. 

ÇALIŞMA BAŞLADI 
Bakanlık, şimdiye kadar Adıyaman ve Afyon OSB'lerde kreş yapımının tamamlanıp faaliyete geçirilmesini sağladı. Edinilen bilgiye göre, bu sene de Malatya, Balıkesir'debulunan OSB'lerde kreşler resmen hizmete başlayacak. Bakanlık, bu yıl farklı bir ildeki OSB'de de kreş temelini atmayı planlıyor. 2019 yılına kadar ise 10 ilde bulunan OSB'lerde işçi anneler için kreşler kurulmuş olacak. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Belediye Kaçak Diye Mühürledi, Seçim Ofisi Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE DEV OPERASYON: ASFALT SİLİNDİRİNDE 102 KİLO METAMFETAMİN BULUNDU
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Bakımevi ile Kocaeli’yi Kucaklıyor
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Dip Çamuru Projesinde Geleceklerini Gördüler
GÜNDEM
64 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yeni Yerlerinde Hayat Bulacak
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu: “Kayıp” Değil, Yüzyıllardır Yaşayan Bir Kültürümüz Var
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Etkinlikte Gönüllerince Eğlendiler
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
“Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Körfez Nefes Alıyor”
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Vatman Olmak İsteyen Kadınlara Kapımız Açık
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor