Kategoriler

Meydan

UD BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ CRR TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞUNU DİNLEDİ

Topluluğun, Saz Eserleri ve Klasikler Konseri, CRR Konser Salonu’nda gerçekleştirildi

  

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği Ud Bölümü öğrencileri, İstanbul CRR Türk Müzik Topluluğu’nun Saz Eserleri ve Klasikler Konserini dinledi. İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen konserde öğrenciler, yaklaşık iki saat boyunca Türk Sanat Müziği’nin en önemli eserlerini dinleme fırsatı yakaladı.

 

METE ARSLAN ÖĞRENCİLERİNİ KARŞILADI

Etkinliğe Konservatuvar Ud Bölümü’nde eğitim gören ud öğrencileri katıldı. Öğrenciler aynı zamanda Cemal Reşit Rey Müzik Topluluğu’nda görev yapan Kocaeli Üniversitesi Türk Müziği Bölümü öğretim görevlisi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye konservatuvarı ud eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Mete Arslan tarafından karışlandı. Arslan, konser öncesinde öğrencilerine Cemal Reşit Rey Salonu’nun fuayesinde açılan Saz Eserleri ve Klasikler sergisini gezdirdi.

 

KLASİK TÜRK MUSİKİSİNEN EN DEĞERLERİ ESERLERİ

Serginin ardından konser salonuna geçildi. İki bölümden oluşan konserin saz heyetinde, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı ud eğitmeni Mete Arslan’ın yanı sıra Hakan Talu  (tanbur), Serkan Mesut Halili (kanun), Bilen Işıktaş (ud),  Mete Aslan (ud), Sercan Halili( kemençe), Neriman Güneş (viyola),  Ahmet Toz (ney),  Ahmet Cemal Öksüz (ney),  Volkan Ertem ( viyolonsel), Hasan Kiriş (tanbur) ve  Türker Çolak’ın ( ritm) görev yaptı. Klasik Türk Müziğinin en değerli eserlerine yer verilen konserde, solist Münip Utandı klasik Türk Sanat Müziği’nin en değerli eserlerini seslendirdi. Süleyman Ergüner ney ve grift  üflemesi ile büyük beğeni gördü.

ÖNEMLİ FIRSAT

Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ud Bölümü öğrencileri İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda katıldıkları konseri büyük beğeni ile izledi. Konservatuvar öğrencileri, konsere kendilerini davet eden ud eğitmenleri Mete Arslan ile bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Şube Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Öğrenciler ayrıca, bu yöndeki konserlerin, eğitimleri açısından önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Tebrik Ziyaretleri
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Vali Yardımcıları Bu Hafta 30 Haneyle Hemhal Oldular
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Efe Hakkında Disiplin Soruşturması Başlatıldı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi Genç Kızlar Voleybol Turnuvası Düzenledi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı Oldu
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Yarımcalılar, Bu Kez Söğüt’e Gitti
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de Temizlik Seferberliği
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: ‘’DAHA GÜZEL BİR KOCAELİ İÇİN YENİDEN YOLA ÇIKTIK’’
GÜNDEM
64 Kez Görüntülendi.
Yarımcalılardan Muhtar Ziyaretleri