Kategoriler

Meydan

KARAOSMANOĞLU, ‘’ASHAB-I SUFFA ANLAYIŞINI ÖRNEK ALMALIYIZ’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Ufka Yolculuk ekibini konuk etti

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ufka Yolculuk” ekibini makamında konuk etti. Birçok gençlik hizmetinin çağımızın kargaşasına rağmen sürdürülmesinin önemine vurgu yapılan birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Peygamberimiz tarafından Mescid-i Nebevi'nin duvarına bitişik olarak kurulmuş ve gençler başta olmak üzere tüm insanların İslam'ı öğrenmeye ve anlamaya çalıştığı mekânı hepimiz biliyoruz. Zamanlarını buraya ayıran Kur'an ve sünnet öğrencileriydiler. Bir diyara İslam'ı anlatmak için öğretmen gönderileceği zaman onların arasından seçilirdi. İşte Ashab-ı Suffa anlayışını örnek alarak, özellikle gençlerimize doğru İslam bilgilerini aktararak kirli bilgilerden arındırılmasını sağlamalıyız. Bu sizlerin ve bizlerin çok önemli görevleri arasındadır” dedi.

 

3 NİSAN 2016’DA KAPSAMLI BİR YARIŞMA YAPILACAK

Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Özcan, Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Ramazan Ulukavak ve Son Peygamber Platformu Temsilcisi Ercan Gülsuyu’nun hazır bulunduğu ziyarette, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Temsilcisi Yakup Ünal, 3 Nisan 2016 tarihinde Türkiye genelinde düzenlenecek olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları” ve “Ödüllü Hadis Bilgi Yarışması” hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi aktardı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar’ın yarışma için özel olarak hazırladığı “Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitabı da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na hediye edildi.

 

“ÇALIŞMALARINIZDAN DOLAYI ÇOK MUTLU OLDUM”

Bilim Kültür ve Sanat Derneği ile Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü yönetimine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Karaosmanoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve yapılan çalışmalardan dolayı çok mutlu olduğunu özellikle belirtti. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, Türkiye’de ve online olarak dünya genelinde her yaştan katılıma açık olarak yapılacak. 21 Şubat 2016 tarihine kadar yarışma başvuruları online olarak ufkayolculuk.com web sitesinden gerçekleştirilebilecek. Türkiye genelinde dereceye girenlere onlarca umre ödülü, 18.000 TL para ödülü ve teknolojik ödüllerin verileceği yarışmada Kocaeli’de dereceye girenlere ise 96 adet çeyrek altın, 15 adet gram altın da hediye edilecek.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu