Kategoriler

Meydan

KO-MEK, AHİLİK GELENEĞİNİ CANLANDIRIYOR

KO-MEK’in öncülüğünde yürütülen girişimcilik eğitimlerinin tanıtımı yapıldı

  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerinin tanıtımı Kocaeli Ticaret Odası’nda yapıldı.

 

KADIN GİRİŞİMCİLER İŞ BAŞINDA

Toplamda 640 kursiyerin katılacağı eğitimler KO-MEK Gölcük Mevlana ve Yenikent Kurs Merkezlerinde 72 saat olarak verilecek. Hafta içi ve hafta sonu gruplarının da olacağı eğitimlerin tanıtım programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, İŞ-KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEP Müdür Vekili ve KOBİ uzmanı İbrahim Usta Ömer ve Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan katıldı.

 

KADIN GÜÇLÜ OLURSA TOPLUM DA GÜÇLÜ OLUR

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı, kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını hedeflediklerini belirterek, çalışma hayatında kadınların güçlü olmasının toplumu da güçlü kılacağını söyledi.

 

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ GELİŞMELİ

2010 yılından beri girişimcilik eğitimleri gerçekleştirdiklerini ifade eden KOSGEB Müdür Vekili İbrahim Ömer Usta, girişim kültürünün gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, ‘’Devletimizin bize verdiği misyonla yeni kurulan işletmelerin henüz fidan iken kök salmasına zemin hazırlıyoruz’’ dedi.

 

3 BİN KİŞİYE EĞİTİM

İŞ-KUR’un da her geçen gün Türkiye gibi büyüdüğünü söyleyen İŞ-KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, ‘’Bu güne kadar 3 binin üzerinde kişiye eğitim verildi ve bunların %20’si iş yeri açtı ve yürütmektedir’’ bilgisini verdi.

 

YETERKİ YÜRÜYÜN

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ise, Türkiye’nin altın çağını yaşadığını söyleyerek Bakanlığın ‘yeter ki yürüyün’ dercesine çok büyük destek ve teşvik verdiğini belirtti.

 

KO-MEK SAYESİNDE KADINLAR ‘BENDE VARIM’ DİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, KO-MEK’in sosyal belediyeciliğin bir parçası olarak 12 yıl önce kurulduğunu ve vatandaşlara meslek kazandırdığını ifade ederek, ‘’Bir toplumda eğer kadınlar varsa o toplum gelişir. KO-MEK’te kadın kursiyerlerin oranı erkeklere oranla çok yüksek düzeyde. KO-MEK sayesinde ilimiz kadınları, ‘Ben de varım’ diyor ve ekonomiye katkı sağlıyor. Bu dört kurumumuzun ortak gerçekleştirdiği eğitim programı kadınların kendilerini ifade etmelerini sağlayacak bir projedir. Bu proje onlar için büyük bir fırsat. Kocaeli böyle kurumlara sahip olduğu için şanslı. Kentleri inşa edipte insanları ihmal ediyorsanız hiçbir anlamı olmaz’’ şeklinde konuştu.

 

KO-MEK AHİLİK GELENEĞİNİ CANLANDIRIYOR

Medeniyetimizdeki Ahilik geleneğine vurgu yapan Katırcıoğlu, KO-MEK’in bu geleneği ortaya çıkararak meslekte uzmanlaşma sağladığını söyleyerek, kendisinin de KO-MEK’te Geleneksel El Sanatları Kursu aldığını ifade etti. Katırcıoğlu, ’’Hayatınızda bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, bu kurumlar bizim için hazır. Yeter ki isteyelim, devlet bizim yanımızda. Hz. Hatice bu konuda bizim için bir örnektir, hepinizin birer Hz. Hatice olacağına inanıyorum’’ ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm tarafından Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’na çiçek takdim edildi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu