Kategoriler

Meydan

MEMURA ERKEN EMEKLİLK MÜJDESİ

Kamu görevlilerini erken emeklilik heyecanı sardı. Sağlık çalışanlarının ardından; öğretmenler, postacılar ve itfaiyeciler için de imkan doğdu

 Kamuda erken  imkanı tanınan mesleklerin kapsamı genişletiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde oluşturulan komisyon, çalışmalarını sürdürüyor. çalışanlarının erken emekli olabilmesi için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı; öğretmenler, postacılar ve itfaiyeciler heyecanla kendilerine de bu imkanın verilmesini bekliyor. 

KOMİSYON VAR 
Hükümet, geçtiğimiz yıl, sağlık çalışanlarına 
 müjdesi vermişti. Konu Ağustos'ta gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde de ele alınmış, her hizmet kolu bu yönde talepte bulununca, bir komisyon oluşturulması kararlaştırılmıştı. Bu kararın ardından hızla düğmeye basıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. Edinilen bilgiye göre; çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çalışma tamamlandığında,hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde yıpranma payı verileceğine yönelik ön metinler oluşturulacak. Çalışma sonucunda hazırlanacak rapor, yasa tasarısı haline getirilerek Meclis'e sunulacak. Çalışmayla erken emeklilik imkanı verilecek meslekler arasında başı sağlık çalışanları çekiyor. 

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili, "Sağlık çalışanlarımıza yıpranma payı, fiili hizmet zammı ve hekimlerimizin emeklilik haklarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde inşallah huzurlarınıza getirmeyi planlıyoruz" açıklamasını yaptı. Sağlık çalışanlarına 5 yıllık çalışmaya 1 yıl yıpranma payı tanınması bekleniyor. Erken emeklilik yolu açılmasını bekleyenler arasında sağlıkçıların yanı sıra öğretmenler, postacılar, itfaiyeciler, mühendis, tekniker, teknisyen ve kimyacılar da yer alıyor. Beklenen karar çıkarsa, 900 bin öğretmen de yıpranma payı alarak emekliliğini öne çekecek.

kaynak: takvim

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Belediye Kaçak Diye Mühürledi, Seçim Ofisi Oldu
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE DEV OPERASYON: ASFALT SİLİNDİRİNDE 102 KİLO METAMFETAMİN BULUNDU
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Bakımevi ile Kocaeli’yi Kucaklıyor
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Dip Çamuru Projesinde Geleceklerini Gördüler
GÜNDEM
67 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yeni Yerlerinde Hayat Bulacak
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu: “Kayıp” Değil, Yüzyıllardır Yaşayan Bir Kültürümüz Var
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Etkinlikte Gönüllerince Eğlendiler
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
“Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Körfez Nefes Alıyor”
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Vatman Olmak İsteyen Kadınlara Kapımız Açık
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor