Kategoriler

Meydan

ERASMUS ÖĞRETMENLERİ KÖRFEZ’DE

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Erasmus projesi kapsamında Körfez’e gelen İngiltere, Litvanya ve İtalya'dan gelen 14 öğretmeni belediyede ağırladı.

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle ülkenin göz bebeği olan Körfez’deki tarihi yerlerini gezerek bir takım ziyaretler gerçekleştiren misafir öğretmenlerin bir sonraki durağı Körfez Belediyesi oldu. Erasmus projesi kapsamında Körfez Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde görmek ve bilgi edinmek amacıyla Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ı makamında ziyaret eden yabancı misafirler Körfez Belediyesi meclis salonunda Başkan Baran’a çeşitli sorular sordular.

Başkan Baran, Körfez Belediyesi’nin Yaptığı Çalışmaları Ve Projeleri Anlattı

Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş ve birim müdürleri katıldı. İlimtepe İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ve İngilizce öğretmenlerinden Engin Ertürk tercümanlığında Başkan Baran, yabancı misafirlere Körfez’in tarihini anlattı. Başkan Baran eğitime yaptıkları yıllık 1 milyon TL’lik yardım ve belediye olarak eğitime verdikleri desteği yabancı misafirler tarafından büyük takdirle karşılandı.

Başkan Baran, “Geleceğimize Sahip Çıktığımız Kadar Geçmişimize De Sahip Çıkıyoruz”

Körfez’in 150 Bin nüfuslu Türkiye’nin en büyük sanayisine sahip ilçesi olduğunu yabancı misafirlere aktaran Başkan Baran, “İlçemiz konum bakımından Marmara bölgesinin incisi ve gözbebeğidir. Binlerce yıllık geçmişinde birçok uygarlığın yaşadığı Körfez’de, geleceğimize sahip çıktığımız kadar geçmişimize de sahip çıkıyoruz. Yapılan restorasyon çalışmalarımız ilçemizin farklı noktalarında devam ediyor” dedi. Başkan Baran daha sonra misafirlerini makamında ağırladı.

Yabancı Konuklar Memnuniyetlerini İfade Ettiler

Yabancı öğretmenler, Körfez’in yaşanabilir bir yerleşime sahip diyerek yaşadıkları bölgeden çevre dışına çıkarak Körfez’in tarihi kültürel ve doğal güzellikleri ile değerlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarından dolayı memnuniyetleri Başkan Baran’a ifade ettiler.

Ziyaretin son bölümünde Başkan Baran, misafirlerine Körfez’in tarihini ve güzelliklerini anlatan çeşitli broşürler ve hediyeler takdim etti. 





Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT