Kategoriler

Meydan

SOKAK KÜTÜPHANELERİ 09.00-20.00 SAATLERİ ARASI AÇIK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla faaliyete geçirilen sokak kütüphanelerinin haftanın 7 günü açık olduğu açıklandı.

 Yürüyüş Yolu’nun Ulugazi İlkokulu ile Vakıflar Bankası önünde bulunan sokak kütüphanelerinin haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında açık olduğunu söyleyen İzmit Belediyesi yetkililer”   kitap okuma bilincini arttırmak ve okumaya teşvik amacı ile hizmet veren sokak kütüphanelerine bu güne kadar 1500 kitap konuldu.

 

HERKESE HİTAP EDECEK KİTAPLAR VAR

 

 Kütüphanede Türk ve Dünya klasiklerinin yanı sıra her yaş gurubuna hitap edecek çocuk ve gençlik, hobi, sanat, tarih, edebiyat, mizah, kişisel gelişim, şiir kitaplarının yanı sıra her ay aktüel dergilerden gezi, tarih, spor, anne bebek, edebiyat, sinema, teknoloji, ekonomi ve gençlik dergileri de yer alıyor. Belediyemizin okuma kültürünü arttırmak için hayata geçirdiği Annem Babam Okuyor, Öğretmen Okursa, Herkes Okur, Kahvemiz Evimiz gibi projelerinin devamı olan Sokak Kütüphanelerinin büyük bir okur kitlesine ulaştığını görmek bizleri sevindirmektedir. Yapılan kontrollerde birçok vatandaşın kütüphanelerden alarak okudukları kitapları tekrar yerine bıraktıkları, duyarlı birçok kişinin ellerindeki kitaplarını da başkalarının okuması için sokak kütüphanelerine bıraktıkları görülmektedir” dediler.

 

ART NİYETLİLER DE VAR

 

İzmit halkına sunulan kültür hizmetlerinin çeşitlendirilerek devam edeceğini de söyleyen yetkililer, “yapılan kontrollerde art niyetli bazı kişiler tarafından kütüphanelerdeki kitapların büyük bir kısmının alınarak tekrar yerine konulmadığını, zaman zaman çeşitli firmaların tanıtım ve kampanya broşürlerini bıraktıkları ve hatta inançlara, ahlaka ve adaba aykırı yayınların da bırakıldığını tespit ettik” şeklinde konuştular. İlgililer, art niyetli kişilerin tespit edilip haklarında yasal işlem yapılacağını da söylediler.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu 
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, Mazlum Coğrafyaların da Baharı Olsun”
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Türk Ocağı 3 Mayıs Türkçüler Günü Mesajı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir İtfaiyesinden Site Sakinlerine Eğitim
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mavi Kapaklar Umut Oluyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe, Görüşmelerini Sürdürüyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kadınlar Korosu Baharı Şarkılarla Karşıladı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KOHAYDER: "VALİ YAVUZ’UN AÇIKLADIĞI MADDELERDEN BİRİ CIMBIZLA ALINARAK İNFİAL OLUŞTURULDU"