Kategoriler

Meydan

İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE KO-MEK’TEN EĞİTİM DESTEĞİ

Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu açıldı

 Her yıl binlerce göç alan Kocaeli’nde nüfus artışına bağlı olarak vasıfsız elaman sayısı da artış göstermekte. Her girişimci bireyin kendi işletmesini kurmasını amaçlayan Kent Konseyi Kadın Meclisi, İŞ-KUR, KOSGEB ve KO-MEK’in ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik kursu açıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan açılış toplantısına katılan KOSGEB Temsilcileri İrfan Sülü ve Yusuf Aktaş ile İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, girişimcilik kursuna katılacaklara bilgi verdi. Toplantı açıklamalardan sonra soru-cevap şeklinde devam ederken, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin de yoğun ilgisi vardı.

                       

50 BİN TL HİBE, 100 BİN TL KREDİ

KOSGEB Temsilcisi İrfan Sülü, yaptığı açıklamada öncelikle KOSGEB’in Tarım, Hayvancılık ve Hayat koçluğu gibi branşlara destek vermediğini açıkladı. Başvuru sürecini ve proje kabulünün safhalarını açıklayan Sülü, “Eğer işletmeniz onay görür ise işletmenizi 3 yıl boyunca kapatamazsınız veya devredemezsiniz, taahhütname imzalanınca süreç başlamış sayılır” dedi. Elden ödemelere destek verilmediğini ifade eden Sülü, harcamaların banka kanalıyla olması gerektiğini belirtti. Sülü açıklamasının devamında, “Bayan girişimciye harcamalarının yüzde 60’ını, bay girişimcinin ise yüzde 80’ini geri ödüyoruz. Bunun yanında 100 bin Türk Lirası geri ödemeli desteğimiz var’’ dedi.

 

GÜNLÜK 20 TL HARÇLİK

Daha sonra açıklama yapan İŞKUR Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, kursa katılmak için taahhütname ve bilgi formu doldurmanın gerekli olduğunu da belirterek, ayrıca kursa katılan her sigortasız katılımcıya günlük 20 Türk Lirası harçlık verileceğini ifade etti.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Belediye Kaçak Diye Mühürledi, Seçim Ofisi Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE DEV OPERASYON: ASFALT SİLİNDİRİNDE 102 KİLO METAMFETAMİN BULUNDU
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Bakımevi ile Kocaeli’yi Kucaklıyor
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Dip Çamuru Projesinde Geleceklerini Gördüler
GÜNDEM
64 Kez Görüntülendi.
Ağaçlar Yeni Yerlerinde Hayat Bulacak
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Manav Kültürü Dernekleri Federasyonu: “Kayıp” Değil, Yüzyıllardır Yaşayan Bir Kültürümüz Var
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Etkinlikte Gönüllerince Eğlendiler
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
“Büyükşehir’in Çalışmalarıyla Körfez Nefes Alıyor”
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Vatman Olmak İsteyen Kadınlara Kapımız Açık
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor