Kategoriler

Meydan

KÖKEN, TARIMDAKİ BÜYÜME ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

Başkan Ünal Köken; “Kandıramız Tarımsal Faaliyetlere Elverişli Bir İklime Sahip”

 Türkiye ekonomisinde hizmet ve tarım sektöründe yaşanan artışların ülkenin refah seviyesinin artmasında etkili olacağını belirten Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, yoğun çalışma temposunda ilçedeki mahallelere yaptığı inceleme ziyaretlerine devam ediyor.

 

 TÜİK ( Türkiye İstatistik Kurumu) açıklamalarına göre Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4 büyüdü. Tarım sektörünü oluşturan faaliyetlerin toplam katma değeri, 2015'te bir önceki yıla göre sabit fiyatlarla yüzde 7,6'lık artışla 11 milyar 926 milyon lira, cari fiyatlarla yüzde 19'luk artışla 148 milyar 288 milyon lira olarak gerçekleştirdi.

Ekonomik kalkınmanın en önemli ayaklarından biri olan tarım sektöründeki büyümeyi değerlendiren Başkan Köken, sanayi ve hizmetler sektörü başta olmak üzere tarım sektörünün gelişmesi ekonomik kalkınmanın önemli göstergelerindendir dedi.

Kandıra’daki tarımsal faaliyetlerin artması ve gelişmesine yönelik çalışmalarda da bulunan Başkan Ünal Köken, yoğun iş temposunda ilçedeki mahallelere yaptıkları inceleme ziyaretlerinde vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde her fırsatta tarımın önemini vurguluyor. Kandıra’nın tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesine elverişli şartlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Köken, doğallığıyla ünlü güzel Kandıramızı daha iyiye taşımak hepimizin görevidir dedi.

Pınarlı ve Beyce mahallelerindeki incelemelerinin ardından Çalyer, Deliveli, Kubuzcu, Kanlar ve Taslaklar’a giderek vatandaşların taleplerini dinledi. Baharın gelişiyle yeşillenen güzel ilçemizin doğasına, toprağına bir kez daha hayran kaldık diyen Başkan Köken, köy çeşmesi, köy evi ve camiinin çevre düzenleme çalışamalarının başlatılacağını belirtti.

 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
46 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor