Kategoriler

Meydan

MİLYONLARCA KİŞİYİ SEVİNDİREN HABER

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, kıdem tazminatına yönelik düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. .

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, kıdem tazminatına yönelik düzenlemeyle ilgili, "Yeni düzenleme, devletin içinde olduğu, devlet güvencesinin olduğu, iş verenin üzerinde çalışan ayrılırken ekstra yük getirmeyen, süreç içinde herkesin katkıda bulunduğu bir sistem olacak" dedi. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı da olan Günay yaptığı açıklamada, kıdem tazminatına yönelik düzenlemenin, uzun süredir gündemde bulunan bir konu olduğunu söyledi.


"DEVLET GÜVENCESİNİN OLDUĞU BİR SİSTEM OLACAK"

Günay, yapılan çalışmalar sonucunda mevcut kıdem tazminatı sisteminden kimsenin memnun olmadığının, bu sistemin yüzde 80'inin de uygulanmadığının belirlendiğini ifade etti.

Bu çalışmanın iş dünyası için çok önemli olduğuna vurgu yapan Günay, sistemlerden kaynaklanan ve halkı tedirgin eden konuların AK Parti hükümeti döneminde ödemelerinin yapılarak kapatıldığını anımsattı. Şu an bireysel emeklilik sisteminin bulunduğunu ve bunun çok güzel işlediğini vurgulayan Günay, şöyle devam etti: "Kıdem tazminatı düzenlemesi de aynı o modele uygun bir şey olabilir.

Detayları Sayın Bakanımız tarafından açıklanacaktır. Dolayısıyla devletin de içinde olduğu, devlet güvencesinin olduğu, iş verenin üzerinde çalışan ayrılırken ekstra yük getirmeyen, süreç içinde herkesin katkıda bulunduğu bir sistem olacak. Dolayısıyla burada ne çalışan mağdur olacak ne iş veren. Herkes bilecek ki bu devlet güvencesinde.
Şu anda diğer bireysel emeklilik sistemi var, çeyiz hesabı var, bunların yaşanan örnekleri de var çok da güzel işliyor. Onun farklı bir versiyonu olacak. Şu an bakanlığımız halen taraflarla görüşme halinde ama çok ciddi üzerinde çalışılıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ilgili süre bilemiyorum ama Sayın Bakanımız epey yol katedildiğini bir toplantıda söylem
.

kaynak: takvim
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
  İlimtepe 118. Sokakta Üstyapı Yenilendi
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hizmetlerimizde Muhtarlarımızın İmzası Var”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Doğusel: “Kocaeli, Deniz Turizmi Olanakları İçin Ar-Ge Çalışmalarına Ağırlık Vermelidir”
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
GAZ PEDALI TAKILI KALAN OTOMOBİL, BEBEK ARABASINA ÇARPTI: 2 YAŞINDAKİ BEBEK AĞIR YARALANDI
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
UYUŞTURUCU SEVKİYATI YAPAN ŞAHIS: "SEVKİYAT KARŞILIĞINDA 550 BİN TL VERİLECEĞİ SÖYLENDİ"