Kategoriler

Meydan

AMASYALILARIN PİKNİĞİNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ÇIKTI

Körfez Amasyalılar Derneği tarafından düzenlenen ve ilki gerçekleşen Keşkek Festivali’nde, Türk Bayrağı ön sırada yer aldı ve milli duygular doruğa çıktı.

Körfez Amasyalılar Derneği Başkanı Mehmet Gümüş ve yönetimi tarafından düzenlenen 1. Keşkek Festivali, İlimtepe Piknik alanında yapıldı. Amasyalı ailelerin yoğun ilgi gösterdiği pikniğe kalabalık katılım olurken, siyasi partiler de yönetim bazında davete ilgi gösterdiler. Festival davetine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, Başkan yardımcısı recep Öztürk ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve yönetimi, Saadet partisi İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Karadenizliler Dernek Başkanı Hasan Yazıcı, SMMMO Körfez Temsilcisi Orhan Bozkurt, belediye meclis üyeleri, Körfez Taşköprülüler Dernek Başkanı Mustafa Gülcan, Gölcük Amasyalılar Derneği ve yönetimi, Yeşilırmak Gönüllüleri Dernek yönetimi ve çok sayıda iş adamı, esnaf ve dernek üyesi katıldılar.

Birincisi düzenlenen  festival renkli görüntülere sahne oldu. Alana gelen konuklar davul-zurna eşliğinde karşılama adı verilen törenle alınarak, meydana getirildiler. Daha sonra aileler ve konuklar hazırlanan yerlere ve alandaki yeşil ağaç altı noktalara yerleşti. Aileler, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yaparken, gelen yerel sanatçı eşliğinde türküler okundu ve yöresel oyunlar oynandı. Özellikle Türk Bayrağı ile yapılan gösteri çok beğenildi. Bu arada, alandaki çeşitli noktalara asılan dev Türk Bayrakları, milli duyguları doruk noktasına ulaştırdı. MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve SP İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, dev Türk Bayrağı altında hazırlanan yer minderinde oturmayı tercih ettiler.

Dernek Başkanı Mehmet Gümüş yaptığı konuşmada, geçen sene düzenlemek istedikleri festivali, şehitler nedeniyle yapmadıklarını, ama bu sene ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliği güçlendirmek için organizeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’Şehitlerimizin acısını hepimiz içimizde yaşıyoruz. Bu ülke bizim ve bizim olarak kalacaktır. Amasya halkı bu güne kadar gösterdiği vatanseverliğini, bundan sonra da daha da fazlasıyla ortaya koyacaktır. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz’’ dedi. Gümüş, festivalin bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini söyledi.

Konuşmalar ve oyunlar devam ederken, gelen konuklara hazırlanan Keşkek adı verilen yerel yemek ve beraberinde çeşitli ikramlar dağıtıldı. Bir kazan olarak hazırlanan Keşkek, piknik alanındaki vatandaşlar tarafından kısa zamanda tüketildi. Yemekten sonra meydanda oyunlar başladı ve ilk olarak halat çekme yarışması yapıldı. Başkan Mehmet Gümüş, halat kopana kadar pes etmeyin mesajını iyi okuyan 50 kişilik iki gurup, yarışma sırasında halatı kopartmayı başardılar. Festivalde, mendil kapmaca, çuval ve ses yarışmaları da yapıldı.







Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kandıra Belediyesi “Tespitler Doğrultusunda Gerekli Adımlar Atıldı”
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti Körfez Gençlikte Heyecan 
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KAR-MEK’te Üretken Eller İş Başında
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Yakıt Aldıktan Sonra Otomobil Alev Aldı: 2 Araç Kullanılamaz Hale Geldi
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
TEM Otoyolu'nda Mıcır Yüklü Kamyon Devrildi: 1 Yaralı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Virajı Alamayan İki Araç Çarpıştı, Panelvan Evin Bahçesine Girdi: 1 Yaralı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
GTÜ Kavşağı’na Neses Aldıran Dokunuş
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
MAYŞODER Cafe: Kocaeli’de Sazın, Sözün Ve Lezzetin Buluştuğu Nezih Mekân
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin Dört Bir Yanı Yeşile Bürünüyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Gençliğe Verilen Değer, Başarıyla Taçlanıyor