Kategoriler

Meydan

CUMAKÖY’DE DEFİNE ARARKEN YAKALANDILAR

Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı, köylerde kaçak define avcılığı yapan ve liderleri kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan kadın olan 9 kişiyi yakaladı. Olayın zanlısı olan iki kişi aranıyor.

 Alınan bilgi ve iddialara göre, Körfez Cumaköy Ürgüplü mevkiinde, bazı şüpheli şahısların kepçe ile çalışma yaptığı ihbarını alan Körfez Jandarması, pusu kurdu ve başarılı bir operasyonla suçüstü yaptı. Yapılan suçüstü sırasında 7 kişi, kepçe ile bir eski taşın çevresini kazarken yakalandılar. İlk sorgulamadan sonra zanlıların, İstanbul ve Gebze’de ki evlerinde yapılan aramalarda da harita ve benzeri define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi.

Operasyon sonrasında, yakalanan zanlılar define aramak amacıyla kazı yaptıklarını itiraf ederken elebaşılarının, kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan ve sosyal paylaşım sitesinde de  Ayenn Karneryan (Madam) adıyla site açıp, arkeolog olarak tanıtan, asıl adı Aysel Ö. Olan kadın olduğu öğrenildi. Aysel Ö.’nün arkeolog eğitimi aldığı ama diploması olmadığı da öğrenildi. Alınan bilgi ve iddialara göre sosyal paylaşım sitesinde başlayan tanışmanın ardından bir araya gelen gurup, ellerindeki harita doğrultusunda Cumaköy’de kazı yaparken suç üstünde yakalandılar. Operasyonda, Aysel Ö. İle birlikte, Metin U., Yücel B., Davut B., Ebubekir K., Sinan G., Şerif A., Hüseyin A., Mustafa C. Yakalandılar. Zanlılarla birlikte Metin U. ya ait olan kepçe, iki adet gözetlemede ve kaçmakta kullanılan otomobil, kazı aletleri ve define haritaları ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edilirken, kimlikleri belirlenen iki kişinin aranmasına devam ediliyor. Körfez Jandarmasının başar ılı operasyonu ile yakalanan zanlıların, Cumaköy’de, Selçuklu  ya da Roma dönemine ait olduğu sanılan define aradıkları tahmin ediliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”