Kategoriler

Meydan

KÖRFEZLİ ECZACIDAN ÖRNEK PROJELER

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde eczacılık yapan ve sosyal çalışmaları ile halkın ilgisini çeken Caner Göçmez, kitap okumayı özendiren ve sokaklarda yaşayan hayvanlara yönelik iki projesi ile örnek oldu.

 Caner Göçmez, insanların yaz aylarında en çok kullandığı sahil kenarında otururken, kitap okumaları ve okumaya özendirmek amacıyla ilk projesini Körfez İlçesi Tütünçiftlik sahilinde uygulamaya koydu. Bunun için 4 ay çalışma yapan Caner Göçmez, bir yandan kitapların konulacağı kütüphaneleri hazırlatırken, diğer yandan da ilanlarla bağış kitap topladı. Metin Büyükoğlu adlı arkadaşı ile çalışmaları yönlendiren Caner Göçmez, 3 adet kütüphane hazırlattı. Bu sırada Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli ve Teknik Hizmetler birimi de yardımcı oldu. Tütünçiftlik sahilinde yer alan Belediye Sosyal Tesisleri içine monte edilen kütüphanelere Metin Büyükoğlu Kütüphanesi, Şehitler Kütüphanesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kütüphanesi adları verildi. 2 kütüphane yetişkinler için kitaplara ayrılırken, bir kütüphanede de çocuk kitapları yer aldı.

Caner Göçmez’in ikinci çalışması sokak hayvanları için hazırlandı. Bunun için de yine Körfez Tütünçiftlik sahili seçildi. Hazırlanan iki çalışmada da, sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaları için bölmelerin olduğu sehpalar iki noktaya yerleştirildi. Suları kendi elleriyle dolduran Caner Göçmez, bazı vatandaşların bölmelere çöp attığını görünce de çok üzüldü. Caner Göçmez, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne de proje hakkında örnekler sunduğunu ve kabul edilmesi halinde kampus içinde de çeşitli noktalara çalışmaların konulacağını söyledi.





Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu