Kategoriler

Meydan

10 gün sonra jet gibi internet

İnternet artık yediden yetmişe herkesin günlük yaşamında vazgeçilmez bir iletişim aracı. İnsanlar elektriğinin, suyunun kesilmesine bir ölçüde ses çıkarmıyor, ama interneti bir saniye bile kesilse küplere biniyor. Kesintisiz ve hızlı internet için artık çok yetersiz kalan altyapının ise yenilenmesi gerekiyor. İşte bu yenilenmeyi Türk Telekom bir süredir sessiz sedasız sürdürüyor.

ARTIK BAKIRA KABLO YOK

Türk Telekom’un mevcut alt yapısında başından beri bakır kablolar kullanılıyordu. İnternet çok yavaştı. Üstelik hırsızlar birkaç metre bakır kablo çalabilmek için telefon dolaplarını açıp, kabloları acımasızca koparıyor, çalıyordu. Türk Telekom, hızı düşük, bakır kablo sistemine yakında veda ediyor. Tüm şebeke, çok daha sağlıklı ve hızlı olan fiber teknolojisine geçiyor. Basit bir anlatımla fiber, saç teli inceliğindeki plastik kablodan yüz binlerce görüşmenin yapılmasına imkan sağlayan bir sistem.

10 GÜN SONRA DEVREDE

Türk Telekom İl Müdürlüğü, “Fiber Kent Yapılaşması” kapsamında Kocaeli’nin tamamında alt yapıyı tümüyle değiştiriyor. Kurumsal hizmetlerin en fazla sunulduğu İzmit ve Gebze’ye öncelik verilen çalışmanın yüzde 90’lık bölümü tamamlandı. 10 gün sonra İzmitli internet kullanıcıları interneti çok daha hızlı, ses ve görüntü kalitesi çok daha yüksek bir şekilde kullanabilecekler. Saha dolabı takılan yerlerde şu günlerde telefon ve internet görüşmeleri birkaç saat kesiliyor. Bu bölgelerde Türk Telekom, telefon abonelerine telesekreter mesajıyla bilgi veriyor, yaşanan olumsuzluk nedeniyle özür diliyor.

MÜDÜR ÇOK UMUTLU

Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Bağırıcı, Fiber Kent Projesi kapsamında bundan sonra bakır kablo hırsızlığının tarihe karışacağını belirterek, “Ben hiçbir ilde bu kadar kablo hırsızlığı görmemiştim. Her hafta mutlaka birkaç yerde saha dolabından bakır teller ve kablolar çalınıyordu. Şimdiki sistemde bakır yok. Sadece ışık geçecek olan fiber sistemle iletişim sağlanacak. Dolayısıyla hırsızlık olmayacak. Hırsızlıktan kaynaklanan sorunlar da yaşanmayacak” dedi. Bağırıcı, yeni sistemin Tivibu hizmetinde daha avantajlı olacağını da söyledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Meydan Gazetesi’nden Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyareti
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Çıkan Orman Yangını Büyüyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin En Büyük Çimento Markası Zirvedeki Yerini Koruyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, Körfezli Hacılarla Bir Araya Geldi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yaz Tatiline At Üstünde ‘Merhaba’ Dediler
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Bu Meydanda Atıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Gölcük Meslek Yüksekokulu'ndan Erasmus Başarısı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Yol Çizgileri İle Ulaşım Güvenli Hale Geliyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Dilovası Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı Yapıldı