Kategoriler

Meydan

İZMİT’TE DOWN CAFE AÇILIYOR

İzmit Belediyesi, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar engellilere yönelik bir çok örnek projeyi hayata geçiren İzmit Belediyesi’nce Down sendromlulara özel bir mekan kazandırılıyor.

 Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile  Belsa B Blok girişinde Down Cafe açılacak. Kafenin  hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen yetkililer” Engelli Dostu Belediye olarak şimdiye kadar engellilere yönelik bir çok örnek projeleri hayata geçirdik. Zihinsel engelli bireylerin mesleki rehabilitasyonla iş edindirilerek, üretken bireyler olarak sosyal hayata kazandırılması, vatandaşların engellilerle iletişim kurması ve önyargılarının yok edilmesi amacıyla Down Cafe’yi de yakında faaliyete geçireceğiz.

Engelli kişilerin yapabildiklerinin farkına varması ve kendi yeteneklerini keşfetmesiyle birlikte özgüven ve benlik kavramının gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan belediyemiz,  meslek edindirme kurslarıyla da Engelli Dostu Belediyecilik anlayışını daha da güçlendirmektedir. Açılacak mekanda engelli bireylerin boş zamanını değerlendirmek ve toplumla bütünleşmesi amacıyla kurslar yer alacak. En kısa sürede Down Cafe’yi İzmit’e kazandıracağız” dediler.

 
Yetkililer, Down sendromunun, çocuğun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan bir kromozoma, yani 47 kromozoma sahip olması olduğunu ve  Down Sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu da söylediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Ortak Akılla Yönetmeye Devam Edeceğiz”
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de Ritüellerle Kutlandı
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, “KÖRFEZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yanan Çöp Konteynerine Zabıta Müdahale Etti
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Profesyonel Danışmanlık Merkezi Derince’de Hizmete Açıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti’de Yönetimler Yeniden Yapılandırılacak
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
CANLARINI HİÇE SAYIP MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNDİLER
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
DÜNYANIN GÖZÜ BU TATBİKATTA OLACAK
GÜNDEM
81 Kez Görüntülendi.
ACI OLAY: KIZININ DÜĞÜNÜNDE FENALAŞAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
GÜNDEM
91 Kez Görüntülendi.
SOKAK KÖPEKLERİ YAVRU KÖPEĞİ VE KEDİYİ PARÇALADI: O ANLAR KAMERADA