Kategoriler

Meydan

‘’Sicil affı esnafa soluk Aldıracak’’

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, hükümet tarafından çıkartılan ve Resmi Gazete’de de yayınlanan sicil affının, ekonomik sıkıntı ve ödeme zorluğu çeken esnafa soluk aldıracağını söyledi.

Ali Karadeniz, Hükümet tarafından alınan kararla kredi çekemeyen, ödemelerini yapamayan esnafın rahat nefes alabileceğini ifade ederek, ‘’Şimdi sıra bankalarda. Hükümet görevini yaptı ve esnafı rahatlatacak uygulama kararını aldı. Şimdi bankalar da yapmaları gerekeni yaparak, esnafa kolaylık sağlarlar ve kredi taleplerine cevap verirlerse karar amacına ulaşmış olur. Kredi alabilen esnaf da birikmiş borçlarını, prim borçlarını ödeyerek, faaliyetlerine devam edebilecektir. Bankalar bu iyi niyete sessiz kalırsa uygulama amacına ulaşamaz’’ dedi.  Karadeniz, SGK pirimlerinin 9 ay ertelenmesinin de ikinci, müjde oluğunu bunun da esnafı ve prim ödemekte sıkışacak olan işvereni rahatlattığını da sözlerine ekledi.

Karadeniz’in çıkartılan sicil affı nedeniyle teşekkür ettiği karar Resmi Gazetede yayınlandı. Yayınlanan yaysa göre, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun en önemli maddelerinden biri olan sicil affıyla kredi kartı , kredi, çek, senet borçlarını 6 ay içinde ödeyenlerin yanı sıra borçlarını yapılandıranlar da Bankalar Birliğinin 'kara listesinden kurtulmuş olacak. Bugün itibariyle Resmi Gazete’de de yayımlanan değişiklikle, kullandığı nakdi ve gayrinakdi kredilerinin anapara, faiz veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin; ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Üzerinden 53 Sikke Çıktı
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
YHT’nin Sivas’a Yapılan İlk Direkt Seferine Selvi de Katıldı
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Ortak Akılla Yönetmeye Devam Edeceğiz”
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de Ritüellerle Kutlandı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, “KÖRFEZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yanan Çöp Konteynerine Zabıta Müdahale Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Profesyonel Danışmanlık Merkezi Derince’de Hizmete Açıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti’de Yönetimler Yeniden Yapılandırılacak
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
CANLARINI HİÇE SAYIP MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNDİLER
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
DÜNYANIN GÖZÜ BU TATBİKATTA OLACAK